10 razlogov zakaj oglaševati na radiu

0
(0)

Se vam zdi, da vaš načrt trženja ne daje najboljših rezultatov? Niste prepričani, da je vaš medijski načrt primeren za konkurenco na večkanalnem trgu? Radio vam lahko pomaga. Če dejansko ne uporabljate radijskega oglaševanja, potem najverjetneje na mizi puščate nekaj pomembnega: večjo prodajo in prihodke.

1. Radio doseže veliko občinstvo

Učinkovitost radijskega oglaševanja se začne z izjemnim dosegom. Še več, radio doseže raznoliko občinstvo. vpliv na matere. Dejansko ima radio največji doseg med mamicami, starimi od 18 do 49 let.

2. Radio cilja tudi na določeno občinstvo

Zaradi raznolikosti dosega je radio precej ciljno usmerjen medij. Ko razumete osnovne demografske podatke vaše publike, lahko izberete najboljšo obliko in postajo za svoje potrebe ter najboljše dnevne dele za njihovo dosledno doseganje.

3. Radio poveča frekvenco

Ponavljanje je ključnega pomena in prva lekcija oglaševanja je zagotoviti, da je vaše občinstvo večkrat izpostavljeno vašemu sporočilu, da se zagotovi ukrepanje. To zahteva občutljivo ravnovesje – premajhna izpostavljenost pomeni, da bo občinstvo pozabilo, preveč pa jih bo motilo in razvezalo. »Čarobna« številka se bo razlikovala glede na namen in časovni okvir vaše kampanje.

4. Radio ponuja več za svoj denar

Ta kanal morda ni tako poceni kot drugi, vendar je pomembno vedeti, da je oglaševanje naložba. Stroške je treba gledati v primerjavi s tistim, kar dobite v zameno. Radio ponuja hitrejšo produkcijo kot TV in krajši čas priprave kot tisk in večina videov, če je treba spremeniti spremembe. Skupaj s svojim dosegom, frekvenco in rezultati (do katerih bomo prišli v trenutku) radio očitno izstopa kot najboljša izbira.

5. Vpliv radijskih vzvodov

Poslušalci, ki poslušajo določen radio, so mu tudi zvesti, mu zaupajo, običajno jim je pomemben vir informacij. Že ta močna stopnja zaupanja in zvestobe, se lahko prenese na vašo blagovno znamko. Poslušalci pogost poslušajo določeno postajo zaradi svoje najljubše radijske osebnosti (npr. DJ, voditelj oddaje). Velikokrat lahko tudi ugotovimo, da se o teh osebnostih pogovarjajo ko so s prijatelji in družino in če potem takšna osebnost predstavlja določen izdelke, je blagovna znamka pridobila na svoji priljubljenosti pri določenem krogu poslušalcev.

Vir: Unsplash.

6. Radio dobro sodeluje z drugimi marketinškimi kanali, vključno z digitalnimi

Vedno se morate zavedati, da je integriran trženjski pristop učinkovit način za zagotavljanje doslednega sporočila po več kanalih. In ne moremo mimo tega, kako dobro se radio meša z drugimi mediji, tudi digitalnimi. Pomaga lahko pri iskanju in okrepi PPC kampanje. Zlasti kombinacija radia in socialnih medijev pomaga spodbuditi angažiranost in približa občinstvo vaši blagovni znamki. Tudi drugi tradicionalni kanali dobro delujejo z radiem.

7. Radio prinaša hitro in impresivno vrnitev

Najboljše je dejstvo, da lahko rezultate nekaterih radijskih kampanj vidite v nekaj dneh. Visokofrekvenčna, kratkoročna akcijska kampanja, na primer, ne bo trajala dolgo, če je bila učinkovita, bo takoj rezultat takoj viden.

8. Radio je pozoren na občinstvo

Radio ne izkorišča tistega, kar občinstvo lahko vidi ali fizično začuti. Namesto tega se zanaša samo na zvok, ki sproži njihovo domišljijo in jih vključi na čustveni ravni. Ustvarjalna sporočila omogočajo, da pripovedujete zgodbo o svoji blagovni znamki in narišete sliko poslušalcem, ki jim lahko vzamejo pozornost. Ne glede na to, ali želite izobraževati, navdihovati ali se preprosto povezati z njimi, radio ponuja način za to.

9. Radio doseže občinstvo v optimalnih časih

Ljudje večinoma poslušajo radio, ko niso doma, še posebej v času največje vožnje na delo in v službi. Zaradi tega poslušalci postanejo razmeroma ujetniško občinstvo, saj radiju ni treba tekmovati z drugimi elementi, ki bi jim lahko ukradli pozornost (na primer pametni telefon). Še več, radijske oglase približa točki nakupa in jim tako omogoči večji vpliv na končno odločitev.

10. Radio uporablja jasen poziv k dejanju

Ne moremo dovolj poudariti pomena vašega CTA (call to action – poziv k dejanju, naj bo to nakup, rezervacija, vpis v bazo strank…). Je del naših 6 stvari, ki jih MORATE vedeti pri oglaševanju na radiu, in je ključni del ne le vpliva na vaše stranke, temveč tudi merjenja učinkovitosti vaše kampanje. Vse, kar potrebujete, je enostaven in prepričljiv poziv, ki si ga je treba zlahka zapomniti. Konec koncev se na primer voznik ne more ustaviti, da bi si kaj zapisal.

Več na spletni strani Lokalna radijska mreža.

Vas zanima več o prednostih oglaševanja prek Lokalne radijske mreže? Pišite nam na: aleks.zist@znr.si ali nas kontaktirajte direktno prek tega obrazca:

Error: Contact form not found.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: