10 zanimivih iger za napihljiva igrala

0
(0)

Napihljiva igrala lahko postavimo na prostem ali v zaprtih prostorih. Primerna so za vsako priložnost, kjer je dobra družba, predvsem pa nekaj otrok in otrok po srcu.

Z napihljivimi igrali motiviramo vse zbrane

Velikokrat, ko se s prijatelji ali družino dobimo ob kakšni posebni priložnosti, se na kupu naenkrat znajdejo otroci različnih starosti in interesov. Ne glede na to, kako spretni motivatorji smo za naše najmlajše, je v takšnem primeru pogosto zelo težko najti igro, ki bi dlje časa bila zanimiva za vse udeležene. Napihljiva igrala so v takšnem primeru odlična rešitev.

Ni potrebnih predpriprav

Vse kar potrebujemo za postavitev napihljivega igrala je dovolj velik prostor za postavitev in električni priključek. Napihljiva igrala preprosto postavimo in ob prihodu otrok priključimo, da se napolnijo z zrakom, nato pa preprosto z malo domišljije spodbudimo otroke, da se prepustijo dogodivščinam.

Interaktivna rešitev

Vsako napihljivo igralo, ki ga ima v ponudbi Napihljivko.si je opremljeno s toboganom ali pa ima skakalni predel v kombinaciji z ovirami in toboganom. V ponudbi, ki se vedno znova dopolnjuje ima Napihljivko.si naslednja igrala:

 • Kraljičin ali kraljev grad,
 • Ring s toboganom,
 • Trdnjavo in
 • Novo v ponudbi – DIVJA DŽUNGLA.

Otroci že ob pogledu na pisana igrala pozabijo na vse drugo, da bi pa zamotili tudi tiste starejše, ki so že skorajda »preveč kul« za takšno igro, imamo na voljo nekaj idej, s katerimi se lahko igra nadaljuje dolgo v pozno popoldne.

 1. Metanje žoge v posodo preden se spustiš po toboganu – pred napihljivo igralo nastavite posodo. Bodite kreativni, če s seboj nimate žoge, jo naredite iz kakšne cunje ali iz folije… kakšno posodo pa boste zagotovo našli kje v bližini. Vsak, ki je na igralih, tik pred spustom po toboganu vrže žogo in seštevajo se rezultati zadetkov.
 2. Zalepljena škrata– za igro potrebujete ruto. En otrok prime ruto na eni strani in na drugi strani drugi otrok. Na tak način se spustita po toboganu. Imejte več rutic, da lahko tekmujeta vsaj dva para. Kdo bo hitrejši in seveda spretnejši pri hoji po napihljivih igralih?
 3. »Ne padi« ples – igrala so namenjena predvsem skakanju, kajne? Ste za izziv? Zavrtite pesem (ali jo skupaj zapojte) in zraven plešite, kdo bo najdlje ostal na svojih dveh nogah v plesu je zmagovalec?
 4. Najdi zaklad – razpišite lov na zaklad. V vrečko dajte kakšen zanimiv predmet (plišasto igračo, ključe, plastensko, …) in jo namestite nekje v napihljivem igralu. Otroci naj gledajo vstran, ko boste zaklad namestili. Na 3,4, zdaj, se vsi odpravijo iskat zaklad. Kdor ga prvi najde, ne sme povedati, kaj se skriva v vrečki. Namesto tega naj dobi kakšen klobuk (ali ruto…), kot ga imajo iskalci zaklada. Vsi ostali pa morajo ugotoviti, kaj se skriva v vrečki. Lovec na zaklad lahko pripravi naslednji zaklad.
 5. Roke gor – preizkusite svojo spretnost. Kdo lahko prepleza celo napihljivo igralo z rokami k višku?
 6. Štafeta – ste za dobro staro štafeto? Da bo nekoliko bolj zanimiva, ne uporabljajte rok. Štafeto si dajte pod brado in si jo na vsaka dva koraka izmenjate. Kako poteka izmenjevanje štafete brez rok na nestabilnih tleh? Oh to bo smeha 😊
 7. Limbo – preizkusite se v limbu na napihljivem igralu.
 8. Izogibanje oviram – nastavite na igrala kakšne mehke predmete (plišasti medvedek, manjši vzglavnik…) in naredite poligon.
 9. Kotali se – pridite od enega konca igrala na drugi konec s kotaljenjem – spušča se naj en po en.
 10. Slepa miš – otroci zagotovo ne smejo na igrala zaprtih oči. Lahko pa se igrajo igro zaupanja, tako da te prijatelj vodi po igralu, ko imaš zavezane oči.

Zabava za vse

Spodbujajte družbo k temu, da si še sami izmislijo kakšno igro, pri tem pa seveda upoštevajte, da na igralih ne uporabljate kakšnih ostrih predmetov, jih ne škropite z vodo… S spodbujanjem kreativnosti boste kmalu ugotovili, da je skakanje po napihljivih igralih odličen pripomoček za spodbujanje timskega sodelovanja, kreativnosti in športne aktivnost.

Pri uporabi napihljivih igral je potrebno upoštevati navodila za varno uporabo igrala, ki se seveda od igrala do igrala razlikujejo.

Potrebujete napihljivo igralo? Ujemite UGODEN NAJEM kvalitetnih in odlično ohranjenih igral:

NAPIHLJIVKO, Izposoja napihljivih igral Aleš Šalamun s. p.

Nova vas pri Ptuju 104

2250 Ptuj

E-pošta: ales.salamun@gmail.com

Telefon: 031 583 408

 

Pišite na:

Error: Contact form not found.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: