5 korakov do odlične digitalne strategije v vašem podjetju

0
(0)

Velikokrat se podjetja sprašujejo, ali lahko izraza “socialna omrežja” in “digitalna strategija” poenotimo? Pravzaprav so socialni mediji le del splošne digitalne strategije.

Ali vaše podjetje redno objavlja spletne vsebine? Če je odgovor “ne”, potem je bolje, da še ne govorimo o družbenih omrežjih. Kajti če vaše podjetje ne ustvarja lastnih spletnih vsebin, je največ, kar lahko naredite, da promovirate vsebino drugih (npr. deljenje linkov…). Seveda lahko delite zabavne vsebina iz YouTuba, vsebine freelancerjev, poslovnih partnerjev… Toda s teboste le smerjali vaše stranke na druga spletna mesta.

Torej, če se vaše podjetje še vedno trudi, da bi svojo digitalno strategijo postavila iz nule, je tukaj nekaj  napotkov.

1. Razumite, kateri družbeni mediji ustrezajo splošni digitalni strategiji vašega podjetja

Ne pozabite, da “strategija socialnih medijev” ni isto kot “digitalna strategija”. Pomaga pri delu, vendar je le en korak v celotnem procesu. Splošna digitalna strategija, ki bi jo morali uporabljati v vašem podjetju, je ustvarjanje lastne vsebine, nato pa le-to distribuirati na kanalih, ki so primerni za vaše stranke.

Vir: Unsplash.

2. Začnite objavljati spletne vsebine

Spletna vsebina – ali spletni dnevnik – je temelj vaših prizadevanj za uspeh. Ko enkrat razumete splošno digitalno strategijo, je čas za lasniranje. Prva stvar, ki jo potrebujete, je vsebina – in to pomeni, da jo morate objaviti v spletu. Čeprav bo vaše podjetje sčasoma želelo ustvariti videoposnetke ali javljanja, je pisno vsebino običajno najlažje ustvariti v velikih količinah – še posebej, ko šele začenjate.

3. Objavite boljše spletne vsebine

Na začetku je bolje, da si zastavite realne cilje za svoje spletne vsebine ali bloge. Če mislite, da boste dnevno objavili pet kakovostnih objav, ste si morda zastavili previsoke cilje. Namesto tega si prizadevajte za eno solidno objavo na teden ali eno na zaposlenega na teden. Ko se vsi znajdejo, lahko število povečate. Količino povečujte, a poskrbite, da se kakovost ohranja.

4. Redno se pogovarjajte o ustvarjanju

Tedensko si določite čas, da se o vsebini pogovarjate. Ključno je, da nastavite določen čas za razpravo o vaši digitalni strategiji.

5. Razvijte strategijo socialnih medijev za svoj spletni dnevnik – skupaj s SEO in promocijo v živo

Šele ko se boste na redne objave navadili ste resnično pripravljeni na reševanje socialnih medijev. Ko ustvarite stalno dobre spletne vsebine, ste pripravljeni, da jih začnete deliti v družabnih omrežjih. Socialna omrežja so seveda le eden od načinov promocije vsebine vašega spletnega mesta. Obstajajo tudi drugi načini – predvsem iskalniki, kot je Google oglaševanje in radijske postaje.

Več na spletni strani Lokalna radijska mreža.

Vas zanima več o prednostih oglaševanja prek Lokalne radijske mreže? Pišite nam na: aleks.zist@znr.si ali nas kontaktirajte direktno prek tega obrazca:

Error: Contact form not found.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: