Biomasa in sončna energija se odlično dopolnjujeta

0
(0)

Se še vedno ogrevate s fosilnimi gorivi? Stroški pri ogrevanju s fosilnimi gorivi se neizogibno višajo. Za biomasne sisteme je ta strošek občutno nižji: obnovljivi viri energije so naložba za prihodnost. Za dobro odločitev za sisteme obnovljivih virov energije je pomembno specializirano svetovanje. Tako so odločitve za izbiro tehnologije, ki omogoča visok izkoristek vložene energije in zanesljivo delovanje v vsakem trenutku, občutno enostavnejše.

Oskrba objektov z okolju prijaznejšim, cenejšim virom ogrevanja je tisto kar šteje.
Nudimo Vam prodajo in vgradnjo kakovostne opreme za ogrevanje celotnega objekta, posameznega prostora ali ogrevanja samo sanitarne vode s pečmi na biomaso ali s pomočjo sončnih kolektorjev .

Velika prednost je dobava in strokovna vgraditev izdelkov na ključ ter skrb za nemoteno delovanje. Vabljeni vsi z individualnimi stanovanjskimi hišami, ki se zavedate da kakovostna ogrevalna naprava nudi večje udobje manjše emisije in predvsem daljšo življenjsko dobo.
Prav tako so peči primerne za ogrevanje novogradenj, ki so že v osnovi izdelane bolj izolativno, v prodajnem programu pa imamo tudi peči za ogrevanje nizko energetskih in pasivnih objektov.

Zagotovo si pri investiciji na dolgi rok vsak želi zanesljivega partnerja – ne samo pri svetovanju in prodaji, pač pa tudi pri vgradnji in nadaljnjem servisu. Ne zadovoljite se z opremo, ki vas bo spremenila v vzdrževalca vaše kurilne naprave. Naredite korak naprej. Pomembno je, da se pričnemo zavedati velikih potencialov izkoriščanja lesne biomase, ki jih Slovenija ima.

Odločitev o tem, kakšen sistem ogrevanja izbrati, je zelo enostavna. Izberemo energent, ki ga imamo na dosegu roke. Pa naj bo to v kaminu, štedilniku, peči za centralno ogrevanje ali avtomatski peči za ogrevanje več objektov hkrati. Naše vodilo je, in upamo, da bo postalo tudi vaše, vseslovensko in še širše: »Skupaj napravimo Slovenijo in svet energetsko neodvisna z obnovljivimi viri energije.«

Prednostne lastnosti lesne biomase so:

  • obnovljivost vira,
  • domačnost,
  • razvoj tehnologij priprave rabe,
  • cenovna konkurenčnost.

Seveda je za večjo energetsko učinkovitost treba poznati tudi sestavo lesa.

V skupino lesne biomase uvrščamo:

  • les iz gozdov,
  • les iz površin v zaraščanju,
  • les iz kmetijskih in urbanih površin,
  • lesne ostanke primarne in sekundarne predelave lesa,
  • odslužen (neonesnažen) les.

SEKANCI so kosi sesekanega lesa, veliki do 10 cm. Običajno sekance izdelujemo iz drobnega lesa (les z majhnim premerom: npr. droben les iz redčenja gozdov, veje, krošnje), lesa slabše kakovosti ali iz lesnih ostankov. Kakovost sekancev je odvisna od kakovosti vhodne surovine in tehnologije drobljenja.

PELETI so stiskanci, narejeni iz čistega lesa. Proizvajajo se industrijsko s stiskanjem suhega lesnega prahu in žaganja. Zaradi večje gostote imajo višjo kurilno vrednost kot sekanci. Peleti so zelo sipki in zato enostavnejši za pakiranje in transportiranje.

Za manjše objekte, nizko energetske hiše ali stanovanjske enote se priporočajo samostoječe kaminske peči na polena, kaminske peči na pelete in kombinirane peči polena/peleti, toplozračne ali z vodnim izmenjevalnikom. Odlične informacije iz prve roke dobite pri uradnem zastopniku kaminskih peči RIKA.

Vir: Kotli na pelete, Agni d.o.o.

Ker se biomasa in sončna energija odlično dopolnjujeta se priporoča, da se pozanimate še za dobavo in montažo solarnih sistemov, tako v vakuumskih, kakor tudi klasičnih ploščatih kolektorjev.

Vir: Solarna tehnika, Agni d.o.o.

Prva generacija so ploščati sončni kolektorji, ki so še danes najbolj razširjeni. Večina tople vode v gospodinjstvih po svetu, kjer uporabljajo sončno energijo, se segreje v takih instalacijah. Ploščati kolektor je običajno sestavljen iz bakrenih ali aluminijskih cevi, prekritih z absorbersko ploščo – od tod tudi ime.

Druga generacija: vakuumski cevni »vseskledni« kolektorji sistem »cev v cevi«, kjer je vakumski zgrajen na osnovi dveh koncentrično nameščenih steklenih cevi, ena v drugi. V prostoru med njima je vakuum. Glede na toplotne zmožnosti vakumskih cevi, ki ogrevajo vodo tudi v oblačnem vremenu, torej delujejo “na svetlobo”, jih uporabljamo za dogrevanje HIŠ.

Se z ogrevanjem nikakor ne želite ukvarjati sami?

Poiščite pravo rešitev pri svetovalcih, ki ponujajo izdelke priznanih evropskih proizvajalcev in si zagotovite cenejše ogrevanje in dolgoročno varne naložbe.

Svetuje: Andrej Gruden, AGNI biomasno ogrevanje, kamini, solarni sistemi d.o.o. | www.agni.si | info@agni.si

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: