Kako ogrevalni sistem vpliva na vrednost nepremičnine?

0
(0)


O odločitvi za vgradnjo toplotne črpalke Daikin v prenovljeno stanovanje smo se pogovarjali z nepremičninskim posrednikom, g. Dušanom Belšakom.


Zakaj ste se odločili za toplotno črpalko Daikin?
Daikin je optimalna izbira za ogrevalni sistem, saj ima majhno porabo energije in se ne kvari. Toplotno črpalko Daikin imam že več kot 8 let vgrajeno v svoji hiši, zato sem brez pomisleka pri prenovi stanovanja za mojo mamo prav tako izbral Daikin. Potrebujem namreč zanesljiv ogrevalni sistem.


In kako ste zadovoljni z vašo toplotno črpalko?
Prenova mojega ogrevalnega sistema je bila dokaj specifična. Gre za hišo, letnik gradnje 1990, ogrevalna telesa so radiatorji in z ogrevanjem na kurilno olje smo porabili okrog 2800 €. Po posvetu s svetovalcem za toplotne črpalke sem se odločil za kombinacijo toplote črpalke, kurilnega olja ter ogrevanja na les. Vgradili smo nizkotemperaturno toplotno črpalko, in to pred leti, ko še ni bilo takšne izbire toplotnih črpalk za ogrevanje radiatorjev. Po 17.00 uri ogrevam na drva za katera porabim okrog 150 € letno, ostalo pa z nizkotemperaturno toplotno črpalko, katera porabi okrog 500 € električne energije na leto (vgrajen ima tudi bojler za ogrevanje tople vode). Občasno se sistem preklopi na olje, ki bi ga rad porabil, vendar je letna raba le-tega zanemarljiva, cca. 30 €. Zares izjemno, kako se ogrevanje z obnovljivimi viri izplača. Izpostavil bi, da na drva ogrevam zgolj zato, ker to ustreza mojemu načinu bivanja.

Katero toplotno črpalko pa ste vgradili tokrat?
Gre za prenovo zgornjega nadstropja v večstanovanjski hiši, vgradili pa smo Daikin Althermo 3, stensko enoto.

Ali so pri montaži bile kakšne posebnosti?
Zunanji del toplotne črpalke smo namestili na višini 3 metrov, kar pa za montažo ni predstavljalo večjih posebnosti. Pri montaži so izvajalci uporabili dvigalo, celotno montažo pa so uredili v enem dnevu.

Kaj bi posebej izpostavili in kaj vas je prepričalo za nakup toplotne črpalke Daikin?
Zagotovo prihranek električne energije in hitra izvedba. Veliko se ukvarjam z nepremičninami, na dnevnem redu opravim veliko ogledov različnih nepremičnin in ogrevanje poslovnih prostorov je zagotovo pomembno. Pri Daikinu se mi bo investicija povrnila v 6-ih, do 7-ih letih, saj prenavljam nepremičnino, v kolikor pa gre za montažo toplotne črpalke v novogradnjo, se investicija povrne že prej. Dober ogrevalni sistem pripomore tudi k večji vrednosti nepremičnine.


Katere druge vidike prostora bi še izpostavili kot zelo pomembne, ki dajejo dobro vrednost nepremičninam?
Toplotna izolacija, kot so fasada, tesnjenje stekel…vse to je zelo pomembno iz vidika vzdrževanja objekta. Z dobrim energentom in dobro izolacijo lahko dosegamo visoke finančne prihranke.

In zakaj ste se odločili za sodelovanje z E2E, d.o.o.?
Kar se z njimi zmenim, tega se držijo. Takoj se opazi, da imajo veliko izkušenj iz terena, tako da hitro poiščejo optimalno rešitev, ki jo stranka potrebuje. Vsem bi priporočal, da se pred nakupom nove rešitve za ogrevanje posvetujejo s strokovnjakom na področju toplotnih črpalk.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: