Kdaj je pravi čas za nakup in montažo klimatske naprave?

0
(0)

Takoj, ko se odločite za nakup klimatske naprave, se pozanimajte o vrstah in tipih klim pri specializiranih svetovalcih na tem področju in si s tem zagotovite strokovno svetovanje. Z nakupom klimatske naprave nikar ne odlašajte, da jo kupite poleti, ko je največja vročina. V tem času so praktično vse klime v uporabi in se pojavljajo servisi, vzdrževanja, nameščanja in druga svetovanja. Zagotovo pa velja – ne glede na to, kdaj se odločate za nakup klime – poskrbite, da dobite strokoven nasvet od svetovalcev na tem področju ter da vam bodo serviserji vedno na razpolago.

Kako do odličnega nasveta za pravilno odločitev za nakup klimatske naprave?

Če je določen model klime zelo moderen ali popularen iz drugih razlogov in si ga tudi vi zaželite, preverite najprej, ali je ustrezen za vas. Svetovalec vas naj vpraša o naslednjih stvareh:

  • površina prostora, ki jo želite hladiti,
  • želite s klimo tudi ogrevati pozimi,
  • kakšen je namen za nakup klime.

 

 Vrste klim in novosti

Klimatske naprave so v zadnjem času postale še bolj učinkovite, kar jim omogoča tudi novo hladilno sredstvo R32. Ponujajo hlajenje z veliko dodatnimi funkcionalnostmi ali pa ogrevanje z najnižjimi stroški obratovanja, celo do 6-krat ceneje kot z drugimi viri. Izberite »flash streamer« tehnologijo, ki uničuje bakterije in čisti zrak ali pa senzorje gibanja, ki skrbijo zato, da mrzlega ali toplega zraka niti ne boste občutili. Privoščite sebi in svojim družinskim članom udobje in zdravje na najvišjem nivoju.

Vrste klimatskih naprav:

– stenske,

– kasetne,

– talne,

– vgradne,

– stropne,

– fleksibilne.

Izberite stensko klimatsko napravo, ki ustreza vašim pogojem bivanja. Izberite klimo z za vas pomembnimi fukcijami in obliko za optimalno bivalno klimo.

Pri kasetni vgradni enoti vam priporočamo model FCQG-F, vgradna kasetne enota z okroglim 360° izpihom zraka in edinstvenimi funkcijami ter možnostmi.

Pri talni enoti izberite najučinkovitejšo klimatsko napravo za ogrevanje in hlajenje s funkcijo radiatorja, naprave zagotavljajo tudi prijeten zračni tok zaradi možnosti izpiha proti tlom.

Kanalske klimatske naprave – tako edinstveno majhne in tanke, a kljub temu učinkovite, udobne ter popolnoma nevidne.

Stropne klimatske naprave – ne zahtevajo spuščenega stropa a vseeno prihranijo prostor na stenah.

Fleksibilne lahko namestimo na steno, strop ali nekje vmes.

Ne veste, katera klimatska naprava je prava za vas? Uporabite brezplačno aplikacijo, s katero boste hitro in preprosto prišli do prave rešitve.

Kako pogosto je potreben servis klimatske naprave?

Zaradi zagotavljanja dolgega in brezhibnega delovanja ter preprečevanja že omenjenih zdravstvenih težav se priporoča, da vašo klimatsko napravo servisirate vas enkrat letno oziroma po potrebi.

Ali se v klimatski napravi lahko razvijejo bakterije?

Redno vzdrževanje in čiščenje klimatske naprave sta pomembna predvsem zato, ker so nekateri notranji deli klimatske naprave vedno vlažni. Zaradi preprečevanja nastajanja in razmnoževanja bakterij ter plesni morate te dele redno čistiti. Predpisano vzdrževanje (čiščenje) in pravilna uporaba klimatske naprave zagotavljata, da ne povzroča alergij ali bolezni.

Razbijamo MIT: »Če imam prižgano klimatsko napravo, se prehladim«.

Priporočamo, da klimatske naprave ne nastavljate pod 25 °C in ne več kot 7 °C pod temperaturo zunanjosti (skladno s standardom DIN). Če je zunanja temperatura npr. 32 °C, temperatura notranjosti ne bi smela biti pod 26 °C. Nižje temperature zmanjšajo relativno zračno vlažnost prostora, zaradi tega pa se izsušita sluznica nosu in grla – zato občutite simptome, ki so podobni prehladu. Ob resnično vročih dnevih je sprejemljivo, da povečate razliko, vendar ne več kot na 10 °C, saj se tako izognete “toplotnemu udaru” – šok, ki ga doživite, ko prehajate med prostori z bistveno različnimi temperaturami.

Ali je klimatska naprava škodljiva za okolje?

Ne. Sam kompresorski krog v klimatskem sistemu je zaprti kompresorski krog, kateri nima vpliva na okolje razen segrevanje oziroma pohajanje okolice. Plin katerega pa se uporablja pa je vse bolj okolju prijazen in se ne sme pustiti v naravo, se mora reciklirat.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: