Konstrukcije – od ideje do izvedbe

5
(1)

Edinstvenost vsake posamezne hiše zahteva primeren pristop k ustvarjanju zunanjih konstrukcij. Pri načrtovanju nadstreškov, pergol, teras, v zadnjem času pa tudi lesenih fasad, ki vse bolj postajajo prva izbira pri zaključevanju izgleda modernih hiš, je v osnovi najpomembnejša zasnova konstrukcije.

Vir: Nadstrešek, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Leseni nadstreški

Zagotovo je pomembno, da nadstrešek izberemo takšen, da bo le-ta pristajal izgledu hiše – lahko je raven ali krivljen nadstrešek. Najbolj priljubljeni nadstreški za avtomobile so krivljeni nadstreški, oblikovani v loku ali imajo polkrožen strešni del, saj takšna oblika omogoča boljše odtekanje vode in odstranjevanje snega kot ravne strehe, prav tako pa na njih ne potrebujete žlebov. Poleg tega so krivljeni nadstreški močneje vpeti v tla le na eni strani, na drugi pa morda celo ne. S tem se tudi takrat, kadar imamo nadstrešek za dva ali več avtomobilov, izognemo vmesnim podpornim vertikalnim stebrom, zato je tudi parkiranje lažje. Sistem, kjer so nosilci vpeti v tla zgolj na eni strani, pa nudi tudi boljšo preglednost in naredi prostor bolj odprt.

Vir: Leseni nadstrešek, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Kovinski nadstreški

Kovinski nadstreški mnogim predstavljajo kompaktnost, stabilnost in trajnost. So izredno odporni na vse vremenske razmere, imajo dolgo življenjsko dobo, so negorljivi, in – če so kvalitetno pocinkani – praktično ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja. So enostavni za izdelavo in montažo ter na željo stranke tudi pobarvani po RAL barvni lestvici.

Za kritje lesenih in kovinskih konstrukcij se uporabljajo polikarbonatne plošče (leksan) različnih barv, ki prepuščajo vidni del svetlobe – kolikšna naj bo prepustnost, stranka izbere sama (glede na to, ali bo nadstrešek postavljen na sončno ali senčno lego).

Vir: Kovinski nadstreški, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Pergole

Zanimive in moderne so konstrukcije odprte strehe pri pergoli, katera nam omogoča, da se po njej razraste zelenje, najpogosteje vinska trta. S tem nam da zavetje pred vetrom in senco, zaradi česar so pergole idealne kot dodatek k vaši terasi ali pa kot samostojen poletni objekt.

Vir: Pergole, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Terase

Zunanja terasa predstavlja povečano pohodno površino okoli hiše ali drugega objekta. Odlično za oči in okolje so lesene terase, pri katerih je za prijeten izgled potrebno izbrati primeren profili podnic.  Odprtine med lesenimi deskami prepuščajo deževnico, ker je les “živ” material, je tako potrebna ustrezna in zelo kakovostna namestitev odvodnjavanja.

Vir: Terase, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Lesene fasade

Lesene fasade postajajo čedalje pogostejša izbira pri zaključevanju izgleda modernih hiš. Hiše z njimi popolnoma individualiziramo, hkrati pa dodajo klasičen, naraven izgled. Namestimo pa jih lahko na domala vsak tip stene. Fasada predstavlja osnovno zaščito stene, predvsem pa zaključuje oblikovalsko-estetsko noto hiše ali stavbe.

Vir: Lesene fasade, Konstrukcije Gašper Kobalej s.p.

Ali si lahko zagotovite 10-letno garancijo pri celotni konstrukciji? Pišite tukaj.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 5 / 5. Seštevek ocen:: 1

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: