Letna kuhinja naj bo funkcionalna in odporna na vremenske vplive

0
(0)

Letna kuhinja naj bo funkcionalna in odporna na vremenske vplive

Ko se odločamo za letno kuhinjo, pomislimo najprej, kje jo postaviti in kako jo opremiti, da imamo vse, kar potrebujemo. Morda je za potrebe družine najpomembnejše pomivalno korito in postavitev v bližini vrtnin, lahko je najpomembnejši žar in postavitev v bližini vseh instalacij (voda, elektrika). Da dosežemo funkcionalnost letne kuhinje je svoje želje potrebno upoštevati že od samega začetnega načrtovanja. Poleg upoštevanja želja je pomembno, da je zunanja kuhinja vzdržljiva in odporna na vremenske vplive.

5 dejstev, ki jih je potrebno upoštevati pri sprejemanju odločitev za letno kuhinjo:

  • postavitev – bližina elektrike in vode,
  • materiali, ki so odporni na vremenske vplive,
  • skladnost z okolico,
  • uporabnost glede na potrebe – žar, pipa, omarice, …
  • priročnost shrambe in skrb za varnost le-te.
DUKIN CookOUT – zunanja kuhinja, ki je funkcionalna in odporna na vremenske razmere
DUKIN CookOUT – zunanja kuhinja, ki je funkcionalna in odporna na vremenske razmere

Letna kuhinja – uživanje na prostem in zmanjšanje »umazanih del« v notranji kuhinji

Kaj je sploh lahko boljšega, kot uživanje z družino in s prijatelji ob odličnih obrokih? Kuhanje in sama priprava na kuhanje po drugi strani prinašata veliko umazane posode in prostora naokoli. Za primer se samo spomnite, kako poteka čiščenje korenja in spravljanje za zimo ter koliko časa umivamo kuhinjo po vlaganju sadja ali kuhanju marmelade. Kaj pa tisti najslajši trenutki, ko imamo piknik s prijatelji, nekdo od nas pa mora v notranji kuhinji pripravljati vse za goste – koliko je tukaj zabave?

Zunanje kuhinje ne postajajo nič bolj popularne kot so bile včasih, kažejo se le v drugačni obliki. Stare hiše so po večini imele na voljo prostor, kjer se je kuhalo za živali ali kuhinjo v kleti, kjer se vlagalo. Z moderno gradnjo, ki se prilagaja hitremu tempu življenja, se zmanjšuje potreba po zunanjih gospodarskih poslopjih in tudi kletnih prostorih, medtem, ko zunanje kuhinje radi ohranjamo. Sedaj so na voljo v novih, modernih oblikah.

Prepriča vas moderen dizajn letne kuhinje DUKIN CookOUT
Prepriča vas moderen dizajn letne kuhinje DUKIN CookOUT

Letna kuhinja naj bo odporna na vremenske razmere

V podjetju DUKIN, kjer so v avgustu 2017 lansirali novo letno kuhinjo DUKIN CookOUT, poudarjajo kakovostno izdelavo zunanje letne kuhinje, ki je odporna na vremenske vplive. Sestavlja jo kovinska konstrukcija, ki je odporna na dež in veter, hkrati pa je dovolj težka, da ji niti močan veter ne more do živega. Glavni sestavini pri letni kuhinji DUKIN CookOUT sta kovina in marmor – sinonim za dolgoletno kakovost v vseh vremenskih razmerah. Kuhinje tako ni potrebno vsako leto ali vsako drugo leto obnavljati z barvami, da bi zaščitili les, prav tako je kuhinja na voljo za uporabo takoj po dežju, saj jo le obrišemo in ni potrebno čakati, da se posuši.

DUKIN CookOUT – letna kuhinja, ki se sklada z okolico
DUKIN CookOUT – letna kuhinja, ki se sklada z okolico

Zunanja kuhinja naj bo skladna z okolico

Na vprašanje, kdaj se odločamo o vgradnji zunanje kuhinje, lahko vsak odgovori drugače. Nekdo ima to možnost in jo postavi že v času gradnje, tako, da se kava lahko pripravi v času gradbenih del, nekje se odločajo za zunanjo kuhinjo čez več let, ko se je pokazala potreba, nekdo pred izdelavo fasade, spet pri nekom pride v poštev, še preden se postavi garaža. Odločitev, da izberemo primeren dizajn in barvo, je zelo pomembna, saj želimo doseči, da se zunanja letna kuhinja zlije z okolico. V ta namen so pri DUKINu odločeni, da bodo skupaj s strankami našli pravo barvo in dizajn, ki bo predstavljala pravo rešitev za potrebe njihovih strank. Barve in dizajn vrat letne kuhinje si lahko izberete sami, tako da bo le-ta odlično sovpadala z drugimi objekti v okolici. Če si želite, da vrata letne kuhinje izgledajo lesena, hkrati pa ne želite vzdrževanja, vas lahko razveselimo z dejstvom, da imajo na voljo pravo izbiro model vrat z letvicami v imitaciji lesa.

DUKIN CookOUT – usklajenost z okolico
DUKIN CookOUT – usklajenost z okolico

Zunanja kuhinja naj ima urejeno odlaganje smeti

Še en nasvet – zunanja kuhinja naj ne bo odlagališče odpadkov. Velikokrat z željo, po urejenosti kuhinje v notranjosti, odpadke nesemo ven. Paziti je potrebno, da zunanja kuhinja ne postane odlagališče odpadkov in tako zbirališče insektov. Še eno neprecenljivo rešitev, ki jo ponujajo v podjetju DUKIN – v sklopu segmenta DukinOUTDOOR, je usklajenost letne kuhinje, da je le-ta v stilu z drugimi izdelki, ki jih lahko postavite v vaši okolici – od kolesarnice, male drvarnice, zunanje shrambe ter seveda smetarnikov. Smetarnik naj bo priročen, tako da služi svojemu namenu – hrambi zabojnikov za odpadke, naj skrbi za recikliranje in  za »piko na i«, naj bo v stilu. Zunanji izgled vaše okolice bo tako stilsko dovršen in po vrhu vsega izdelan iz materialov, ki so dolgotrajno obstojni ne glede na vremenske vplive. Vaša okolica bo tako redno pospravljena in urejena.

Letna kuhinja naj bo priročna

Koliko si lahko pomagamo z zunanjo kuhinjo, če moramo po vse v notranjo kuhinjo? Prinesi to, prinesi to… Zagotovite si priročno shrambo kar v notranjosti kuhinje. Če morda nimate stene, kamor bi namestili elemente, vas v podjetju DUKIN razvajajo na tak način, da boste v notranjosti DUKIN letne kuhinje našli police, kamor lahko shranite vse, kar potrebujete za kuho. Ob posodi in kuhinjskem priboru bo dovolj prostora tudi za druge pripomočke, brez katerih si kuhinje ne znate predstavljati. Ker se pri podjetju DUKIN zavedajo pomena prostornosti zunanje kuhinje, je dostop do shranjevalnih površin enostaven zaradi drsnih vrat in tako ne potrebujete veliko prostora za odpiranje vrat.

Letna kuhinja DUKIN CookOUT – postavite jo, kamor želite, shramba je del kuhinje
Letna kuhinja DUKIN CookOUT – postavite jo, kamor želite, shramba je del kuhinje

Zunanja kuhinja naj bo varna tudi ko nas ni v bližini

Ste se že poistovetili s kuhinjo DUKIN CookOUT? Resnično, ob izdelavi te kuhinje je bilo upoštevano praktično vse. V kolikor si kuhinjo na prostem omislite na krajih, kjer niste vedno prisotni (vikendi, kampi), vam letna kuhinja DUKIN CookOUT omogoča, da predalnike zavarujete s ključavnico. Kuhinjo DUKIN lahko popolnoma prilagodite vašim željam.

DUKIN CookOUT – zunanja kuhinja, ki nudi varnost, tudi, ko niste v bližini
DUKIN CookOUT – zunanja kuhinja, ki nudi varnost, tudi, ko niste v bližini

Zunanja kuhinja naj zadovolji naša pričakovanja

Pri načrtovanju kuhinje si pripravite najprej seznam, kaj potrebujete – kaj si želite. Vam pipa in umivalnik povsem zadostujeta, si želite mogoče še integriran žar, koše za smeti ali kaj drugega? Kakšen imate prostor za kuhinjo?

V podjetju DUKIN vam bodo pri načrtovanju prave zunanje kuhinje za zadovoljevanje vaših potreb z veseljem svetovali in kuhinjo prilagodili vašim željam, le zaupati jim jih morate, kaj si želite. Za več informacij se lahko pozanimate na njihovi spletni strani, jih pokličete na 059/100-150 ali kontaktirate na podatke spodaj.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: