Moja izbira je naravno ležišče Soven – iz naravne ovčje volne

proizvodna hala Soven d.o.o.
5
(1)

Ovčja volna je odličen toplotni izolator, ščiti pred mrazom in toploto, zato je uporabna za mrzle in vroče dni. Ima masažni učinek na telo, pospešuje prekrvavitev v tkivih. Blaži revmatske težave, blaži bolečine pri kroničnih obrabah vretenc, izboljšuje stanja po poškodbah. Dosega splošno sprostitev. Izboljšuje tudi kvaliteto spanja, pomaga pri glavobolu, migrenah in nespečnosti.

Naravno ležišče za dobro počutje

Naravno ležišče iz volne je več kot odlična preventiva za naše zdravje in odlična rehabilitacija za bolne. Za polnilo ima ovčjo volno. Bio volnena ležišča so narejena samo iz 100 % naravnih materialov. Ležišče je sestavljeno iz zunanjega blaga, ki je 100 % bombaž, v katerega je prišita 100 % naravna ovčja volna, ki pa je prav tako polnilo v obliki volnenega filca, med katerimi je v plasteh tudi kokos oziroma kokosove plošče, ki dajejo ležišču trdoto.

Soven d.o.o.
Soven d.o.o.

Podjetje Soven garantira kakovost

Ležišče je lasten razvoj podjetja SOVEN iz Selnice ob Dravi. Za ležišče so uporabili izključno naraven material lokalnega izvora. Jedro ležišča je narejeno iz več plasti volne v različnih oblikah: bio volneni filc, bio volnena mikanka in bio volnene kroglice. Zunanji material je iz stoodstotnega bombaža.

Soven d.o.o. proizvodna hala
Soven proizvodna hala

Ležišče podjetja Soven ne obremenjuje okolja

Izdelki so po poteku roka uporabe razgradljiv produkt. Življenjska doba ležišča je primerljiva z drugimi ležišči, ovčja volna je namreč zelo obstojen material. Volna je namreč razgradljiva, lahko se kompostira in je »odlična za pospeševanje rasti vrtnin in zelenjave«.

Ležišče soven
Ležišče soven

Zavijmo se v naravno odejo

Odeja polnjena z ovčjo volno in sešita v 100 odstotni bombaž ima dolgo življenjsko dobo. Ni nujno, da je težka, lahko je univerzalna za poletje in zimo, ali pa zelo tanka, lahka, poletna.

Volnena posteljina Soven
Odeja Soven – volnena posteljina Soven

Nadvložek iz volne – zaščita za naše telo

V poplavi zaščit za ležišče iz uvoza in z raznoraznimi dodatki smo skoraj pozabili na nadvložek ali zaščito iz prave volne, katerega posebnost je v tem, da je debelejši in ni le zaščita za ležišče, ampak predvsem za naše telo.

Volnen vglavnik

K odeji in nadvložku spada še dober vzglavnik. Volnen vzglavnik, v katerem je polnilo prišito k blagu je kompakten in prava podpora še tako bolečemu vratu in hrbtenici.

Enostavno in poceni vzdrževanje z veliko zračenja

Posteljnino iz naravne slovenske ovčje volne temeljito prezračimo vsaj enkrat mesečno, v senci, torej ne na soncu. Med urejanjem postelje jo rahljamo, po postopku stresanja. Madeže lahko odstranimo pod tekočo vodo, brez namakanja in brez ožemanja. Odvečno vodo odstranimo z rahlim stiskanjem. Na tak način peremo le umazani del posteljnine. Posteljno ne namakamo, ne peremo ročno, ne ožemamo. V primeru vlažnosti, jo sušimo v senci. Likanje ni potrebno in ni priporočljivo. Priporoča se kemično čiščenje v skladu z navodili za čiščenje in vzdrževanje volnene posteljnine, kot je zapisano na trajnem všitku.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 5 / 5. Seštevek ocen:: 1

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: