9 ključnih razlogov zakaj investirati v pametni dom

Povzetek

Elektronabava je podjetje, kjer vas specialisti za elektrotehnični material seznanijo z novostmi na področju elektro materiala, vam svetujejo o smiselnosti investicije v pametni dom za vaše specifično področje – pa naj gre za poslovno stavbo ali stanovanje.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Pametni dom ni osnovna življenjska potreba, vendar postaja bistvena zahteva. Naredi lahko nekaj, česar klasična električna instalacija ne more narediti ali pa le z velikimi težavami.

Pametni dom ima številne prednosti – tukaj vam podajamo tehtne razloge, da se odločite zanj. Najprej dva glavna razloga: prvi razlog je prihranek (električne energije, denarja), drugi razlog pa kombinacija udobja in varnosti.

Želite prihraniti in živeti udobno v varnem domu?

modri dom

Modri dom, Elektronabava.

 1. Prihranek

V večini primerih je zagotovo najpomembnejši razlog, ki pretehta razmišljanje, da se odločimo za investicijo v pametni dom, prav prihranek.

V prostorih iz katerih izstopamo s polnimi rokami, kot so klet, pralnica, shramba, mnogokrat pozabimo prižgano luč. Z ustreznimi moduli jih lahko nastavimo, da se ugasnejo avtomatsko. Lahko nastavimo  sistem za učinkovito gretje ali za regulacijo klimatske naprave. Drugi prihranki: povezovanje naprav, čas vklopa, tedenski način, senzorji.

 2. Varnost

Kako povečati varnost našega doma? Po podatkih Policije Slovenije se največ vlomov zgodi med našo odsotnostjo, velika večina vlomilcev vstopi skozi vrata ali okna še posebej, če jih pustimo ali pozabimo odprta. Najbolje je, da pametni dom prilagodimo svojim potrebam. Izbiramo lahko med različnimi alarmi, izberemo lahko sistem, ki vsebuje senzor gibanja.

Senzor gibanja lahko uporabimo za prižiganje luči na vrtu, lahko sprožijo alarm ali nas opozorijo o gibanju na telefon. Zaznavanje aktivnosti lahko nastavimo glede na urnik ali našo običajno prisotnost. Uporabimo lahko senzorje dima ali pa senzorje odprtih oken. Magnetni senzorji na oknih in vratih, do katerih lahko vlomilci dostopajo, nas opozorijo na nepooblaščen vstop v naš dom, lahko sprožijo alarm ali pa nam opozorilo o vstopu pošljejo na pametni telefon.

 3. Udobje

Sistem lahko upravljate preko tipk na klasičnih stikalih, preko RF daljinskega upravljalnika, RF upravljalnika na dotik ali pametnega telefona. Ni pomembno, kaj upravljate, ampak s čim to počnete. Naprave in sisteme lahko upravljate na različne načine ali jih celo kombinirate.

Prav tako vam ni treba skrbeti za izklop naprav – izklopile se bodo samodejno ali ob izpolnjenem pogoju.

Uživajte tudi v multi-funkciji: pritiskom na eno tipko se lahko hkrati izvedejo številni ukazi.

Svoje naprave lahko upravljate na različne načine, vir: Elektronabava.

 4. Nadzor

Če je le možno, se na vse želimo pripraviti po svojih najboljših močeh – tudi nadzor omogoča pametni dom. Vgrajene video kamere omogočajo prikaz prostora z druge lokacije. Dogodki se zabeležijo v dnevnik, ki ga lahko kasneje pregledate. Preko oddaljenega dostopa lahko v živo spremljate, kaj se dogaja v prostoru ali si ogledate posnetek za nazaj.

 5. Avtomatizacija

Pametni dom v večini povezujemo z avtomatizacijo. In ja, res je – skoraj vse se nastavi tako, da deluje samodejno. Uredite si nastavitve po svojih potrebah:

  • tedenski način ogrevanja prostorov,
  • nastavitve senčil in luči ob mraku
  • senzor gibanja ni samo zaradi varnosti, saj zazna prisotnost človeka tudi zaradi drugih funkcij.

Poskrbite za avtomatizacija doma; vir: Elektronabava

Poskrbite za avtomatizacija doma; vir: ElektronabavaG

 6. Fleksibilnost

Ali ste vedeli, da lahko s pametno regulacijo luči – svetlobe v vašem domu prihranite tudi do 30% pri stroških električne energije? Danes je lahko vsak dom pameten, brez razbijanja in umazanije – z brezžično nadgradnjo:

  • možnost dodajanja naprav,
  • spreminjanje funkcionalnosti s preprostimi nastavitvami,
  • nastavitve in upravljanje na daljavo, zato vam ni treba priti na lokacijo.
Modri dom, vir: Elektronabava

Modri dom, vir: Elektronabava

 7. Daljinsko upravljanje

Ni pomembno, kaj upravljate, ampak s čim to počnete. Naprave in sisteme lahko upravljate na različne načine ali jih celo kombinirate. Sistem lahko upravljate preko tipk na klasičnih stikalih. Kdor se veliko giblje po hiši ali dvorišču, bo zagotovo hvaležen za RF-daljinski upravljalnik. Enota na dotik je oblikovana za vse, ki želijo imeti vse tipke na enem mestu – na 3,5-palčnem zaslonu. Izredno uporaben pripomoček je pametni telefon, ki ga že imate in vam ga ne bo potrebno kupiti!

 8. Kakovostna osvetlitev

Ste romantični po duši? Morda pa si želite biti romantični?

Računalništvo in informatika, Elektronika

Svetloba je pomemben dejavnik, ki vpliva na počutje, produktivnost, zdravje in številne druge potrebe, katerih se niti ne zavedamo. Ustrezna osvetlitev doma, delovnega okolja in delovnih mest, skladišč, zunanjosti in ostalih okolij je namreč osnovna zahteva in potreba vsakega objekta.

Vam lahko specialisti s strani Elektronabave pomagajo, da postanejo vaše sanje o romantiki realnost?

 9. Brezžična namestitev s sistemom iNELS RF

Morda se vam poraja vprašanje – ali je pametni dom dosegljiv tudi za tiste, ki imate dom starejši od 20 let?

Odgovor na to vprašanje najdite tukaj, lahko pa se odpravite po strokoven nasvet k specialistom za elektrotehnični material.

Elektronabava - specialisti za elektrotehnični material.

Elektronabava – specialisti za elektrotehnični material.

Komentirajte prispevek