Prezračevanje Blauberg – pomen kakovostne montaže

0
(0)

V zadnjem letu se je pomen prezračevanja naših prostorov zelo povečal. Prezračevalne naprave so postale vse bolj iskane, zaradi preobremenjenosti monterjev so se nekateri montaže lotili kar sami, kasneje pa so se obrnili na nas. Kljub enostavnemu postopku montaže le-ta ni tako preprosta, oz. je potrebnega kar nekaj profesionalnega orodja, poznavanje električne napeljave, predvsem pa je pomembna lokacija nameščene naprave. Prezračevanje Blauberg priporočamo vsem saj nudi izredno dobro razmerje med vrhunsko nemško kvaliteto in ceno.

Zakaj je pomembno redno zračenje prostorov?

Nezadostna količina kisika, večji delež prašnih delcev, bakterij, plesni…zagotovo vplivajo na naše počutje. Slab zrak lahko najprej vpliva na slabo počutje, manjšo koncentracijo, zaspanost, dolgoročna izpostavljenost slabemu zraka pa ima lahko tudi neprijetne posledice na zdravje – glavobol, srbeče oči, alergije, kašelj…

V neprezračenih prostorih se prav tako pojavijo težave z odvečnim kondenzom, na stenah se lahko pojavijo temni, vlažni madeži, vse to pa kasneje lahko preraste v plesen – običajno se pojavijo črni madeži za kakšno omaro, v kotih…takšni prostori zagotovo niso primerni za bivanje in k sreči lahko vse takšne prostore uredimo s prezračevalnimi sistemi Blauberg.

Lokalno ali centralno prezračevanje?

Za centralne prezračevalne sisteme se odločajo predvsem v novogradnjah in večjih prenovah. Mnogim je investicija privlačna predvsem zaradi subvencij Eko sklada. Lokalno prezračevanje je privlačno tako za novogradnje, kjer sprva niso razmišljali o prezračevanju, a so ga kasneje vseeno vgradili in za že obstoječe objekte, kjer želijo izboljšati kakovost bivanja. Več lokalnih prezračevalnih naprav v enem prostoru/hiši se poveže v decentralni sistem prezračevanja. Sredstva Eko sklada so na voljo tudi za vgradnjo lokalnega prezračevanja (poiščite na spletni strani Eko sklada – Sistemi za prezračevanje z vračanjem toplote – rekuperacija.

Montaža centralnega prezračevalnega sistema

V podjetju Maxdom, d. o. o., vgrajujemo tako lokalno, kakor tudi centralno prezračevanje. Razlika pri vgradnji je seveda zelo velika. Centralno prezračevanje pomeni, da je potrebno namestiti razvodne cevi po prostoru, le-te pa potem običajno skrijemo za spuščenimi stropi. Centralno enoto namestimo zunaj, kjer s svojim delovanjem ne moti nas in okolice. K sreči se centralno prezračevanje Blauberg ponaša z zelo tihim delovanjem, s čimer so zadovoljne tako stranke, kakor soseska.

Pred namestitvijo centralnega prezračevanja Blauberg vaše prostore najprej pregledamo skupaj s prodajnim svetovalcem, ki ima veliko izkušenj na področju prodaje naprav, tako določimo odvodne in dovodne jaške, primerno moč naprave in potek cevi. Montaža centralnega prezračevanja bi lahko rekli se prične že s primernim dimenzioniranjem postavitve le-tega in se potem nadaljuje z izvedbo. Po sestanku s prodajnim svetovalcem vam pripravimo vso potrebno dokumentacijo, ki jo potrebujete tudi za uveljavljanje subvencije preko Eko sklada. Lahko bi rekli, da je to skoraj najpomembnejši del pri nakupu centralnega prezračevanja, zato vsem priporočamo, da tega dela ne izpustite.

Montaža lokalne prezračevalne naprave

Pri lokalnem prezračevanju je montaža običajno opravljena v enem dnevu. Montaža zajema samo določitev primerne postavitve enot – v primeru, da izberete več enot in gre vgradite decentralni sistem prezračevanja (več lokalnih prezračevalnih enot), je prav tako zelo pomembno, da se pred nakupom posvetujete s prodajnim svetovalcem in ponovno pridobite vse potrebno za Eko sklad subvencijo ter pravilen nasvet za postavitev naprav.

Za lokalne prezračevalne naprave si pripravimo najprej vse potrebno za vgradnjo:

  • Z modelom najprej določimo kje bo odprtina in nastavimo velikost,
  • s posebnim rezalnikom pripravimo odprtino na zunanji strani stene,
  • pripravimo elektriko,
  • nato vgradimo napravo.

Ne glede na to, da uporabljamo profesionalno orodje in imamo veliko izkušenj z montažo, gre za dokaj težko gradbeno delo, ki seveda prinaša s seboj potrebo po saniranju stene na kateri smo vgradili napravo.

Prednost našega podjetja je predvsem v tem, da se ukvarjamo tudi z zaključnimi gradbenimi delo, tako da za seboj počistimo in odvozimo gradbene odpadke ter pobelimo steno. Izkušnje imamo tudi z vgradnjo lokalnih prezračevalnih naprav na ploščice. Zahvaljujoč naši opremi, ostajajo ploščice nepoškodovane, pripravimo samo odprtino.

Lokalno prezračevanje Baluberg nameščeno na ploščice

Naročite napravo z montažo že danes

Priporočamo Blauberg prezračevalne naprave, saj gre za blagovno znamko nemške kakovosti. V ponudbi imajo tako centralno in lokalno prezračevanje, kopalniške ventilatorje in tudi lokalno prezračevanje brez preboja stene – primerno za poslovne prostore kjer ne moremo priklopiti lokalno prezračevanje na zunanjo steno. Blauberg odlikujejo posebej zasnovani EC motorji, naprave so zelo tihe, imajo visoke pretoke in so energijsko učinkovite. Dobavimo vam naprave in uredimo svetovanje ter montažo.

Več informacij: 040 267 378, borut.ragolic@maxdom.si.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: