Name Primary choice for added products    

Spletna stran je pogosto prvi stik s strankami in drugimi poslovnimi partnerji. Ker je zelo težko že v začetku pripraviti spletno stran v celoti takšno, da ustreza potrebam ciljne skupine, ki se zadržuje na spletni strani, je pomembno, da že v začetku spletno stran pripravimo tako, da jo lahko kasneje dopolnujemo in nadgrajujemo.

Več informacij poiščite tukaj. Do konca meseca novembra 2023 pa lahko pri naročilu unovčite tudi 30 % popust.

Dodaj odgovor

Smo mlado družinsko podjetje. Zaradi velike želje po učinkoviti razširitvi idej na področju obdarovanja smo odprli spletno trgovinico, ki vam odlično pomaga olajšati nakup darila za svoje bližnje pa tudi zase. Z obiskom naše prodajalne boste z izbiro ustreznega darila v srca mnogih prinesli veliko veselje, kar je na sploh značilno, ko nekoga prijetno presenetimo. Naša lično opremljena spletna trgovinica vam ponuja nadvse zanimive, izvirne, praktične in ne nazadnje inovativne izdelke, ki so primerni za prav vse generacije. Za še tako zahtevnega slavljenca boste zagotovo našli primerno darilo za rojstni dan. Skrb za posameznika in kakovost pa sta naši največji vrednoti, saj menimo, da le tako lahko ohranjamo povsem pristno sodelovanje s svojimi kupci.

Luniks Zanimiva Darila

In ker je izbira darila nadvse podobna detektivskemu delu, naša ekipa želi, da se najprej naučite, kako se darila učinkovito kupuje.

Luniksovi odlični nasveti za uspešno izbiro darila

Odličnih namigov pri nakupovanju daril pravzaprav ni nikoli dovolj. Vsekakor se strinjamo, da so najbolj zaželeni konkretni namigi, a jih ni tako lahko prejeti. Vseeno pa lahko upoštevate nekaj splošnih smernic, ki vas bodo prav tako pripeljale do najprimernejšega daru za izbranega slavljenca.

Pri Luniksu predlagamo:

S čim vam lahko postrežemo?

V naši spletni prodajalni luniks.si najdete zanimiva darila, darila za otroke, darila za moške, darila za ženske, darila za nego ter lepoto, darila za sprostitev in zabavo, darila za dom in vrt in še mnogo več.

Da bo vaša uporabniška izkušnja v prodajalni kar se da učinkovita, lahko na vstopni spletni strani kliknete na razdelek darila. Le z nekaj kliki boste prispeli v kotiček z želenimi izdelki. Še več: večina med vami si že pred nakupovanjem določi natančen znesek ali vsaj okvirno ceno, ki jo boste plačali za darilo. Naša ekipa je poskrbela, da lahko direktno izbirate med darili, ki so nekoliko ugodnejša, in tistimi, za katere boste odšteli nekaj evrov več. A ne glede na to, je skupni imenovalec vseh naših izdelkov: kakovost in nadvse ugodne cene. Preverite na: luniks.si.

Darilo za rojstni dan za najmlajše

Kaj je lepšega kot na obrazu malega junaka videti nasmeh do ušes ob prejemu darila, ki si ga je vedno želel. V kategoriji daril za najmlajše smo pripravili vrsto izjemno zanimivih in nadvse uporabnik daril. Na voljo so prisrčne plišaste igrače, ročne ure v mikavnih barvnih odtenkih, gradbeni seti, lesene steze za avtomobile, glasbene blazine, bobni, glasbeni zvezdni projektor, leseni igralni center, leseni dinozaver, lučka in ura z budilko, leseni voziček za učenje hoje ter urjenje motorike in še veliko več.

Celotna ponudba vam je za ogled na voljo tukaj: https://luniks.si/kategorija/najmlajsi/.

Darila za dekleta in ženske

Obdarovati zahtevno predstavnico nežnejšega spola je lahko precej težka naloga. Tega se zaveda tudi naša ekipa, zato smo v kategorijo izdelkov za dekleta in ženske postavili preudarno izbrana darila. Na voljo so na primer bambusova škatlica z ogledalom, budilka, zrcalna svetilka, anticelulitni vakuumski aparat, mini prenosni šivalni stroj, mini difuzor najmodernejšega izgleda. Še več ponudbe za svoje dame lahko najdete na naši spletni strani: Darila za ženske.

Izberite darilo za rojstni dan, ki je izvirno – naročite prek spleta že zdaj (vir fotografije Luniks).

Darila za fante in moške

Obdarovati moškega, ki ima skorajda vse, ni kar tako. Pri izbiri daru zanj moramo biti zato kar se da inovativni. Pri nas smo vsekakor poskrbeli tudi za to. Na voljo so darilni seti za nego brade, laserska vodna tehtnica, masažna pištola z LCD zaslonom, izjemno natančen električni brivnik, ogrinjalo za britje, pripomoček za zlaganje oblačil.

Vas zanima še več ponudbe za predstavnike močnejšega spola? Izvolite: https://luniks.si/kategorija/darila/darila-za-moske/.

Univerzalno darilo za rojstni dan za odrasle osebe

Kaj pa če morate obenem obdarovati žensko in moškega? Ena od možnosti je, da kupite ločeni darili, druga pa, da izberete skupno darilo, ki bo ustrezalo obema.

Predlagamo na primer nakup darila v obliki prvovrstne družabne igre. Vas zanima, katere? Pokukajte sem: BEER PONG. Z nakupom takšnega darila boste zagotovo tudi sami deležni velike zabave.

Odlična ideja za darilo za rojstni dan je BEER PONG -prodajni HIT! (vir fotografije Luniks).

Naši izvrstni nasveti v obliki blogov

Učinkovitih nasvetov za izbiro daril ste bili že deležni. Naša ekipa pa tedensko poskrbi še za druge koristne nasvete in informacije, in sicer v obliki zanimivih blogov, ki se praviloma vežejo tudi na aktualna dogajanja pri nas in v svetu na sploh.

Ideja za darilo za rojstni dan kar na blogu

Če vas zanima, kaj smo v preteklosti zapisali, preverite naš blog. Dobra novica pa je ta, da lahko kateri koli blog odprete kadar koli – prav vedno vam bo prišel prav, ne glede na to, kdaj smo ga objavili, ker so naši nasveti povsem brezčasni ali pa se nanašajo na dogodke, ki jih praznujemo iz leta v leto. Morda pa boste že poleti dobili navdih, kaj svojemu prijatelju kupiti za božiča.

Kaj je torej naše največje poslanstvo?

Kot ste lahko ugotovili, je naše največje poslanstvo olajšati nakup darila – tudi za še tako zahtevno osebo. V prodajalni luniks.si želimo vseskozi ponujati nadvse zanimiva in uporabna darila za vsa področja vašega življenja.

Predvsem pa nam je važno, da si bo slavljenec ob prejemu darila, ki ste ga izbrali pri nas, na obraz naslikal velik nasmeh do ušes. Kupcu darila pa želimo omogočiti cenovno dostopne izdelke, ki so obenem tudi kakovostni.

Potrebujete našo dodatno pomoč

Čeprav se naša ljubka prodajalna z darili nahaja na spletu, z vami želimo vzpostaviti pristen stik tudi na daljavo. Lahko nam kadar koli pišete na mail: support@luniks.si ali pa nas pokličete po telefonu: 040 506 392.

Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja. Prav tako pa bomo veseli vseh komentarjev, pripomb, pohval in še česa. Ker želimo biti na področju prodaje daril najboljši, vsekakor radi pričakujemo tudi kakšno kritiko, ki nam bo pomagala naše poslovanje še izboljšati.

Dodaj odgovor

Priprava člankov – izbira naslova

Vsak članek naj ima jasen cilj za bralca in to naj bo vidno v naslovi.

Analiza konkurence

Mnoge teme se prekrivajo z drugimi, zato lahko najprej preverimo, kaj je že napisala na to temo konkurenca. Pomembno je najti edinstvene, zanimive poglede in vrzeli v pokritosti vsebine. Pogostost objavljenih tem ne pomeni uspešnosti.

Izbira podtem

Vsak odstavek naj bo jasno označen z naslovom.

Sveže ideje

Bralca bomo pritegnili le če bomo aktualni, povedali kaj novega.

Kako do novih idej za članke?

Ves čas zapišite vse svoje ideje! Kaj ste naredili, ko ste nazadnje imeli vsebinsko idejo, o kateri niste bili prepričani? Če tega niste takoj zapisali, ste morda zgrešili bistvo, ki ste ga želeli povedati.

Dejstvo je, da niso vse ideje o člankih – pravzaprav zelo malo člankov – pripravljene za takojšnje pisanje. Večino časa je treba več razmišljati o njihovem razvoju. To je vredu. Toda izgubljate, ko ne zabeležite vsega, kar bi lahko postalo popolnoma razvita ideja. Seveda se vse, kar zapišete, ne spremeni v članek, vendar to ne pomeni, da beleženje teh idej ni pomembno. Ena misel bi lahko sprožila nekaj, s čimer bi bilo vredno teči pozneje.

 

Vzemite si čas z idejskim procesom

Pogosta napaka je hitenje v fazi razmišljanja. Na splošno delajo v kratkih rokih, včasih pa se preprosto ne zavedajo, kako pomembna je ideja sama. Ne smete hiteti z ustvarjanjem idej in odločitvijo, s katerimi se boste potegovali. Ne pospešujte z idejo, ker mislite (ali vam govorijo), da jo morate zbrati in samo nekaj ustvariti. Recimo, da običajno porabite 15 minut, da pridete na idejo za članek, in tri ure, da ga napišete. Če ta članek ne uspe, ker ideja ni bila na mestu, so to tri ure in 15 minut vašega časa.

Raziskava ključnih besed

Ljudje, ki na spletu iščejo informacije o temi, o kateri razmišljate o pisanju, so trden pokazatelj, ki ga je vredno zajeti. Googlov načrtovalnik ključnih besed je odlično izhodišče, čeprav boste pri tem, kar iščete, morda morali malo premisliti.

Verjetno nihče ne išče natančnega naslova, ki ga imate v mislih. Pomislite na čim več sorodnih stavkov, ki bi jih kdo iskal, če bi jih ta tema zanimala.

Priprava osnutka

Raziskujem svojo izbrano idejo in ustvarim osnutka, ki podrobno opisuje, kaj bomo vključili.

Vsi pisatelji ne ustvarjajo orisov, vendar osnutki olajšajo pisanje vsebine in v večini primerov kakovostneje ter pomagajo ugotoviti, ali ima ideja smisel.

Pisanje in pregled

Pišemo, dokler članek ni končan.

Seveda na tej stopnji ni dokončan – imamo grob osnutek. To pomeni, da se vrnemo nazaj in urejamo, koščke, prepisujemo odseke in po potrebi prilagajamo vrstni red.

Nato se umaknem. Oddih daje svež pogled in pomaga odkriti napake in načine za izboljšanje članka, ki jih brez odmora ne bi opazili.

Pregled

Odmor lastnega dela je eden od načinov za odkrivanje napak in izboljšanje, vendar ne nadomešča svežega očesa.

Pravzaprav je znanstveno dokazano, da se trudimo odkriti lastne pravopisne napake.

Preden objavim vsebino, jo vedno posredujemo komu drugemu, da jo najprej prebere.

Kakšen naj bo članek?

Naj bo nepozaben!

Če ste kdaj gledali olimpijske igre, ste seznanjeni s tem konceptom. Ljudje iger ne spremljajo samo zato, da bi izvedeli, kdo je osvojil zlato, srebro in bron. Zgodbe o navdihu, upanju in drami o športnikih pritegnejo zanimanje gledalcev. Poznavanje zgodb športnikov naredi tekmovanje bolj zanimivo, zgodbe o zmagah in porazih pa bolj čustvene.

To je pomemben opomnik za vse ustvarjalce vsebin. Najbolj nepozabne so zgodbe o ljudeh, ne le o procesih ali rezultatih – in bralce in gledalce spodbudijo, da zgodbe delijo z drugimi.

Zapišite osrednjo zgodbo

Ustvarjalci vsebin se pogosto srečujejo z izzivi – redno pokrivanje istih tem v istih oblikah. Vendar to ne pomeni, da mora biti vsebina formularna ali ponavljajoča se. Naredite svoje raziskave, da boste lahko opazovali nepričakovane, možganske nevihte, nove preobrate in okrepili svoje besede.

 

Uporabite živahen jezik

To ne pomeni, da v stavke dodamo več pridevnikov in prislovov ali pišemo poetično, literarno. Pomeni izbrati vsako besedo, ki daje moč, ki ima nekaj za povedati ali nadaljuje zgodbo. Pomislite, kaj bi pritegnilo vas, ko odprete članek na 24ur ali Ptuj.info.

Vsak odstavek naj bo vidno nadaljevanje prejšnjega, naj se dogajanje skozi pisanje članka stopnjuje.

 

Pišite za svoje občinstvo, ne za vsako občinstvo

 

Kdo išče informacije, ki jih pišete? Ne pišite na splošno, ko pišete se nanašajte na osebo, ki bo to brala.

 

Pišite v internih izrazih in konceptih

Lekcija za ustvarjalce vsebine: Ne predvidevajte, da vaše občinstvo ve vse, kar počnete. Ni vam treba razlagati vsakega izraza, kratice ali koncepta v vsakem vsebinskem odstavku, lahko pa olajšate branje manj ozaveščenim v svoji publiki in dodajate preprosta dejstva. S tem boste pritegnili novo publiko, bolj ozaveščeni bralci pa bodo te odstavke preskočili.

Postavite zanimiva vprašanja

Kako bi vi opisali barvo vaših oči?

 

Najverjetneje ste se ustavili, da bi razmislili, nato pa pograbili podobo svojih šarenic, da bi dobili odgovor.

Za tisti delček sekunde, ki ste si ga zamislili, sem vas prijela. Vse s preprostim vprašanjem. Še dolgo potem, ko boste pozabili na članek, se boste spomnili tega vprašanja.

To je moč postavljanja vprašanj v vaši vsebini. Vprašanja pritegnejo bralce in simulirajo občutek pogovora. Pritegnejo vaše občinstvo in jim dajo razlog za skrb. Prikazujejo, da se pogovarjate z bralci, ne prek bralcev.

 

Uporaba  kratkih stavkov

 

Zakaj dati prednost kratkim stavkom?

 

Daljši je stavek, več idej mora vaš um držati v napetosti do končne odločitve o tem, kaj vse besede pomenijo skupaj. Daljši stavki bodo bolj zapleteni – več podrejenih stavkov, več predložnih stavkov itd. To za bralca pomeni več duševnega dela. Torej, daljši je stavek, težje ga je prebrati.

Skratka: če je stavek predolg, ga bo bralec razlagal kot neroden. Kratek stavek je lažje obdelati.

 

Bežite pred zapletenimi besedami

 

Preproste besede so prijetne. Ponujajo majhen odpor. Zapletene besede zahtevajo dekodiranje. Poleg tega večina bralcev ni navdušena nad zapletenimi besedami. Pravzaprav raziskave kažejo, da jih bralci dojemajo kot znake pisateljeve nižje inteligence. Hudo.

 

Opustite slovnično »policijo«

 

Če dovolite, lahko slovnična policija priklene vašo ustvarjalnost in vaš um spremeni v zaporniško celico, iz katere domišljija ne more pobegniti.

A veste, kdo je pomembnejši od pomirjanja slovnične policije? Vaš bralec. Zato po potrebi kršite jezikovne zakone. In ko to storite, se ne počutite krive, počutite se osvobojeno. Zakaj? Ker si nekateri slovnični zakoni zaslužijo neposlušnost. V imenu jasnosti. V imenu pogovorne kopije.

 

Osredotočite se na “vas”

 

Ne vem tvojega imena. Prav tako nismo v isti sobi. Vseeno želim vašo pozornost. Kako naj ga zajamem? Z osredotočanjem na “tebe”.

Ko v svoji vsebini uporabljate oblike druge osebe, se zgodi dvoje:

Sporočite, da se pogovarjate s svojimi bralci.

Sporočate, da je vaše sporočilo v njihovo korist.

Zakaj je to pomembno?

Kako pa zagotovite, da je vaša vsebina osredotočena na vas?

Predstavljajte si, da se pogovarjate s prijateljem. S to miselnostjo bo beseda “ti” poniknila po vsej vsebini. Bralcu se bo zdelo, kot da ste svoje sporočilo prilagodili njim.

Zamenjajte “mi” za “jaz”

 

Odvisno od konteksta se beseda “mi” sliši neosebno, še posebej, če se uporablja za vzpostavitev zaupanja pri bralcu. Uporaba “mi” pravi: “Tukaj sem. Ampak v resnici nisem. Jaz sem samo predstavitev, simbol. “

Težava? Simboli so brez obraza, neotipljivi.

Beseda “jaz” ima eno samo podobo – vaš obraz. To kaže, da ste v pogovor vloženi, bralcem pa daje cilj, da jim namenijo pozornost.

 

Ne uporabljajte žargona

 

Zato iz svojega sporočila odstranite žargon. Pišite preprosto tudi če ste največji poznavalec: “Nihče se ni pritožil, da je besedilo preveč enostavno razumljivo.«

 

Pišite harmonično

 

Uskladite svoje stavke. Vsaka beseda je opomba; skupaj tvorijo melodije, fino uglašene z ločili. Zato ne pišite vsebin za svoje bralce. Namesto tega sestavite glasbo, prilagojeno njihovim ušesom.

Tako približate govor, ton glasu. Tako približate pogovor.

Med stavke vstavite prehodne besede, da vzpostavite tok, ritem. Zakaj? Ker disharmonija uničuje bralčevo razumevanje. To prekine pogovor. »Uho in možgani so uglašeni z jezikovnimi vzorci. Te vzorce, glasbo govorjenega jezika, želite podvojiti pri svojem pisanju. “

 

Označite besede za poudarek

 

V toku vokalnega pogovora poudarjate impulzivne besede. Kako odražate to vzdušje v svojem pisanju?

Poiščite priložnosti za ležeče besede. Kako? Besedilo preberite na glas. Pri tem boste našli besede, ki jih boste poudarili s tem, ko jih boste zapisali ležeče.

 

Razrežite besedilo

Dolg blok besedila je vizualni ekvivalent poslušanja nekoga, ki govori brez prekinitev. Težava? Vaš bralec ne more zadihati, da bi prebavil vsako točko. Zato svojo kopijo narežite na koščke velikosti ugriza.

Vizualno ga nastavite tako, da bo besedilo videti vabljivo, da ustreza bistvu prijetnega pogovora. Dajte prednost kratkim odstavkom. Med vsakim vstavite tudi presledek. Rezultat?

Lažje za oči, lažje za razumevanje.

Uporaba podatkov

 

Pri govorjenju jezika naše ciljne publike je pomembno, da smo  natančni in uporaba statisičnih podatkov, letnic…drugih značilnosti v številkah je lahko še kako primerno za vključitev v članek.

 

Usmerite se na občinstvo

 

Nasvet:  “Morate opustiti ego svoje blagovne znamke,vodite s potrebami občinstva in sledite slišanemu.«

 

MOBILNO: Pozabite na vse, kar ste mislili, da veste o branju vsebin na spletu ko gre za mobilne vsebine.

Čas je, da prestavimo stare paradigme. Branje vsebine z mobilne naprave se popolnoma razlikuje od branja vsebine na namizju. Tukaj je nekaj stvari, ki jih boste morali zavreči iz glave.

Zlati trikotnik

“Zlati trikotnik” je vzorec ogleda, pri katerem spletni uporabniki gledajo predvsem zgornji levi kot spletne strani ali rezultatov strani iskalnika (SERP). Načelo izhaja iz študij sledenja očem, v katerih večina hitrega gibanja oči pokriva trikotno območje

MOBILNO: Ljudje gledajo slike bolj kot besedilo

 

Študije o sledenju očem kažejo, da uporabniki mobilnih naprav bolj gledajo slike kot besedilo. Tukaj je študija, ki to dokazuje.

Uporabnikovo oko pritegne slike prej kot besedilo. Vendat … Uporabite manj slik. Zavzemajo dragocen prostor na zaslonu. Če slika ne napreduje, je ne uporabljajte za mobilne naprave.

 

MOBILNO: Znebite se nepotrebnih besed, stavkov, stavkov ali točk

 

Slavni francoski polimat Blaise Pascal je zapisal: “To sem naredil dlje kot običajno, ker nisem imel časa, da bi ga skrajšal.”

Njegova točka? Kratko pisanje zahteva čas in trdo delo.

Za mobilne vsebine je bistveno jedrnato pisanje. V tem primeru je nujnost bolj povezana z velikostjo zaslona kot z obsegom pozornosti uporabnika. Vaš cilj je uporabniku predstaviti čim več informacij na zaslonu, ne da bi morali od uporabnika povleči ali se dotakniti. Bolj ko boste lahko odločno izrazili idejo, tem bolje.

Ne priporočam, da pišete krajše vsebine. Dolgotrajna vsebina je živa in zdrava v dobi porabe mobilnih vsebin.

Na žalost nekaterim mobilnim tekstopiscem svetujemo, da pišejo manj. Ta nasvet je napačen. Daljše vsebine so še vedno primerne. Namesto da skrajšate vsebino, zaostrite svoje pisanje.

Naj bo vaša vsebina tako dolga ali kratka, kot je potrebna. Ne silite se v neko vnaprej ustvarjeno idejo o tem, kaj predstavlja pravo dolžino članka. Namesto tega obrišite članek z vsega, kar je nepotrebno.

 

MOBILNO:  Ustvarite kratke in močne naslove

Vašemu naslovu ni treba zasesti več zaslonov. Kratko in sladko je bolje. Zakaj? Dolgi naslovi se izgubijo pod gubo.

Kratke naslove je mogoče hitro pregledati s hitrim pregledom.

Velik del odgovornosti za to seveda nosi oblikovalec. Mobilni oblikovalci se morajo zavedati, da jim ni treba ustvarjati pošastnih naslovov na mobilnih napravah. Hkrati jim lahko (in bralcem) pomagate tako, da svoje naslove strnete v bistvo.

MOBILNO:  Spredaj naložite svojo najmočnejšo vsebino

Z ogledom namizja imate na voljo veliko prostora. V nekaterih oblikah spletnih mest so lahko vidni štirje ali pet odstavkov – pomikanje ni potrebno. Z mobilnimi telefoni so stvari nekoliko strožje. Zato začnite svoje članke z nekaj vrsticami, ki pritegnejo pozornost.

MOBILNO:  Uporabite kratke odstavke

Bralci se ponavadi izgubljajo v dolgih odstavkih.

Gledalec gleda odstavek kot popolno misel. Če je ta misel predolga, bo bralec nestrpen in bo šel naprej.

Dolgi odstavki delujejo kot hitri udarci, da preprečijo tok članka. Nikjer ni tako resničnega kot na mobilnih napravah. Nedolžni odstavek s petimi stavki na namizju morda ne izgleda tako zastrašujoče, vendar se lahko zlahka spremeni v besedilno steno na mobilnem telefonu.

Napišite mnenja 

 

Če pišete za izdelek ali storitev uporabite mnenja zadovoljnih strank.

 

Ključna je ideja

Če želite poiskati odlične ideje, se postavite v kožo osebnosti svojega kupca in razmišljajte kot vaša stranka.

To je dober nasvet, vendar ni tako enostavno, kot se sliši. Ne morete hoditi v čevljih osebe ali razmišljati kot stranke, če resnično niste v tem položaju, zato se tudi za vašo dobro idejo skriva raziskava.

Dodaj odgovor

V zadnjem letu se je pomen prezračevanja naših prostorov zelo povečal. Prezračevalne naprave so postale vse bolj iskane, zaradi preobremenjenosti monterjev so se nekateri montaže lotili kar sami, kasneje pa so se obrnili na nas. Kljub enostavnemu postopku montaže le-ta ni tako preprosta, oz. je potrebnega kar nekaj profesionalnega orodja, poznavanje električne napeljave, predvsem pa je pomembna lokacija nameščene naprave. Prezračevanje Blauberg priporočamo vsem saj nudi izredno dobro razmerje med vrhunsko nemško kvaliteto in ceno.

Zakaj je pomembno redno zračenje prostorov?

Nezadostna količina kisika, večji delež prašnih delcev, bakterij, plesni…zagotovo vplivajo na naše počutje. Slab zrak lahko najprej vpliva na slabo počutje, manjšo koncentracijo, zaspanost, dolgoročna izpostavljenost slabemu zraka pa ima lahko tudi neprijetne posledice na zdravje – glavobol, srbeče oči, alergije, kašelj…

V neprezračenih prostorih se prav tako pojavijo težave z odvečnim kondenzom, na stenah se lahko pojavijo temni, vlažni madeži, vse to pa kasneje lahko preraste v plesen – običajno se pojavijo črni madeži za kakšno omaro, v kotih…takšni prostori zagotovo niso primerni za bivanje in k sreči lahko vse takšne prostore uredimo s prezračevalnimi sistemi Blauberg.

Lokalno ali centralno prezračevanje?

Za centralne prezračevalne sisteme se odločajo predvsem v novogradnjah in večjih prenovah. Mnogim je investicija privlačna predvsem zaradi subvencij Eko sklada. Lokalno prezračevanje je privlačno tako za novogradnje, kjer sprva niso razmišljali o prezračevanju, a so ga kasneje vseeno vgradili in za že obstoječe objekte, kjer želijo izboljšati kakovost bivanja. Več lokalnih prezračevalnih naprav v enem prostoru/hiši se poveže v decentralni sistem prezračevanja. Sredstva Eko sklada so na voljo tudi za vgradnjo lokalnega prezračevanja (poiščite na spletni strani Eko sklada – Sistemi za prezračevanje z vračanjem toplote – rekuperacija.

Montaža centralnega prezračevalnega sistema

V podjetju Maxdom, d. o. o., vgrajujemo tako lokalno, kakor tudi centralno prezračevanje. Razlika pri vgradnji je seveda zelo velika. Centralno prezračevanje pomeni, da je potrebno namestiti razvodne cevi po prostoru, le-te pa potem običajno skrijemo za spuščenimi stropi. Centralno enoto namestimo zunaj, kjer s svojim delovanjem ne moti nas in okolice. K sreči se centralno prezračevanje Blauberg ponaša z zelo tihim delovanjem, s čimer so zadovoljne tako stranke, kakor soseska.

Pred namestitvijo centralnega prezračevanja Blauberg vaše prostore najprej pregledamo skupaj s prodajnim svetovalcem, ki ima veliko izkušenj na področju prodaje naprav, tako določimo odvodne in dovodne jaške, primerno moč naprave in potek cevi. Montaža centralnega prezračevanja bi lahko rekli se prične že s primernim dimenzioniranjem postavitve le-tega in se potem nadaljuje z izvedbo. Po sestanku s prodajnim svetovalcem vam pripravimo vso potrebno dokumentacijo, ki jo potrebujete tudi za uveljavljanje subvencije preko Eko sklada. Lahko bi rekli, da je to skoraj najpomembnejši del pri nakupu centralnega prezračevanja, zato vsem priporočamo, da tega dela ne izpustite.

Montaža lokalne prezračevalne naprave

Pri lokalnem prezračevanju je montaža običajno opravljena v enem dnevu. Montaža zajema samo določitev primerne postavitve enot – v primeru, da izberete več enot in gre vgradite decentralni sistem prezračevanja (več lokalnih prezračevalnih enot), je prav tako zelo pomembno, da se pred nakupom posvetujete s prodajnim svetovalcem in ponovno pridobite vse potrebno za Eko sklad subvencijo ter pravilen nasvet za postavitev naprav.

Za lokalne prezračevalne naprave si pripravimo najprej vse potrebno za vgradnjo:

Ne glede na to, da uporabljamo profesionalno orodje in imamo veliko izkušenj z montažo, gre za dokaj težko gradbeno delo, ki seveda prinaša s seboj potrebo po saniranju stene na kateri smo vgradili napravo.

Prednost našega podjetja je predvsem v tem, da se ukvarjamo tudi z zaključnimi gradbenimi delo, tako da za seboj počistimo in odvozimo gradbene odpadke ter pobelimo steno. Izkušnje imamo tudi z vgradnjo lokalnih prezračevalnih naprav na ploščice. Zahvaljujoč naši opremi, ostajajo ploščice nepoškodovane, pripravimo samo odprtino.

Lokalno prezračevanje Baluberg nameščeno na ploščice

Naročite napravo z montažo že danes

Priporočamo Blauberg prezračevalne naprave, saj gre za blagovno znamko nemške kakovosti. V ponudbi imajo tako centralno in lokalno prezračevanje, kopalniške ventilatorje in tudi lokalno prezračevanje brez preboja stene – primerno za poslovne prostore kjer ne moremo priklopiti lokalno prezračevanje na zunanjo steno. Blauberg odlikujejo posebej zasnovani EC motorji, naprave so zelo tihe, imajo visoke pretoke in so energijsko učinkovite. Dobavimo vam naprave in uredimo svetovanje ter montažo.

Več informacij: 040 267 378, borut.ragolic@maxdom.si.

Dodaj odgovor

Bistvena prednost klimatskih naprav Daikin je predvsem v napredni tehnologiji. Z Daikinom lahko nadzirajte način delovanja klimatske naprave, temperaturo, čiščenje zraka, hitrost in smer ventilatorja… Za vas imamo na voljo veliko izbiro klimatskih naprav, z veliko funkcijami.

Napredno upravljanje klimatskih naprav Daikin

V ospredje vse bolj prihaja udobje končnih uporabnikov, zato je veliko povpraševanj po naprednem upravljanju klimatskih naprav. Daikinova napredna tehnologija nudi uporabniku zelo veliko – tudi, ko govorimo o osnovnih modelih klimatskih naprav. Preglejmo pa nekaj naprednih funkcionalnosti:

Sedaj na voljo tudi upravljanje prek Amazon Alexa ali Google Assistant, kjer lahko nadzorujete glavne funkcije, kot so nastavljena temperatura, način delovanja, hitrost ventilatorja – preverite več pri naših prodajnih svetovalcih.

Letošnje novosti klimatskih naprav Daikin

Daikin nas vsako leto preseneti z raznovrstnimi novostmi in tudi letos je tako. Na področju klimatizacije je Daikin predstavil prenovljeno Daikin Perfera – stensko in talno klimatsko napravo ter Sensiro. Seveda se Daikin zaveda pomena čistega zraka, kateremu v zadnjem času posvečamo vse več pozornosti, zato je predstavil tudi čistilce in vlažilnike zraka.

Klimatska naprava Daikin Perfera

Poglejmo nekaj prednosti klimatske naprave Daikin Perfera. Stenska Perfera je opremljena z več filtri, ki zagotavljajo najboljšo kakovost notranjega zraka. Z uporabo elektronov za sprožanje kemičnih reakcij z delci, plavajočimi v zraku, Flash Streamer razbija alergene, na primer cvetni prah in glivične alergene, ter z odstranjevanjem neprijetnih vonjav ustvarja boljši, čistejši zrak. Z invertersko tehnologijo omogoča klimatska naprava Daikin Perfera tudi do 30 % več prihrankov, dosega energijsko učinkovitost A+++. Odslej je za upravljanje Perfere privzeto v uporabi krmilnik Daikin Residental Controller, tako da lahko klimatsko napravo upravljate od koder koli in kadar koli.

Prednosti stenske klimatska naprave Daikin Perfera

Stenska klimatska naprava ima za zaznavanje in usmerjanje zraka vstran od ljudi posebno 2-področno inteligentno oko, tako ustvarja popolni tok zraka. Sistem zazna, ko je prostor prazen in se samodejno vklopi v način varčevanja. Klimatska naprava Daikin Perfera s funkcijo 3D dosega prav vse kote tudi v velikih prostorih, saj kombinira navpično in vodoravno samodejno nagibanje hladnega/toplega toka zraka. Perfera zagotavlja izjemno tiho delovanje, kar dosega s posebej zasnovanim ventilatorjem.

Prednosti talne klimatska naprave Daikin Perfera

Talna enota Perfere se ponaša s funkcijo Heat Plus, ki omogoča gretje za udobje s 30-minutnim vklopom sevanja toplote. Talna enota Perfere se ponaša tudi s funkcijo optimiziranja ogrevanja tal s pomočjo širjenja vročega zraka s spodnje strani enote. Za enakomerno širjenje toplega zraka poskrbi dvojni tok talne samostoječe enote Perfere, tako da se ustvarja popolna rešitev za idealno raven gretja.

Klimatske naprave Daikin uporabljajo hladilno sredstvo R32

R-32 je hladilno sredstvo naslednje generacije, ki učinkovito prenaša toploto in ima manjši vpliv na okolje. Hladilno sredstvo je medij za prenos toplote. Klimatske naprave prenašajo toploto med kroženjem hladilnega sredstva med notranjo in zunanjo enoto. Ker R-32 učinkovito prenaša toploto, zmanjša porabo električne energije. Poleg tega ima R-32 v primerjavi s danes pogosto uporabljenimi hladilnimi sredstvi, kot sta R-22 in R-410A, potencial globalnega segrevanja (GWP), ki je za tretjino nižji in je izjemen zaradi majhnega vpliva na okolje.

Tehnologija inverterja (pretvornik energije)

Inverter je tehnologija varčevanja z energijo, ki z učinkovitim nadzorom hitrosti motorja odpravlja odvečno delovanje klimatskih naprav. Klimatske naprave ohranjajo nastavljeno temperaturo s hlajenjem, ko se sobna temperatura dvigne nad nastavljeno temperaturo, in ogrevanjem, ko sobna temperatura pade pod nastavljeno temperaturo.

Hitrost motorja v klimatskih napravah brez inverterja ostaja konstantna, temperatura pa se nastavlja z vklopom in izklopom motorja, ki porabi več energije. V inverterskih klimatskih napravah se temperatura prilagaja s spreminjanjem hitrosti motorja brez vklopa in izklopa motorja.

V primerjavi s klimatskimi napravami brez inverterja imajo klimatske naprave z inverterji manj izgub energije in lahko prihranijo pri energiji.

Čistilniki zraka Daikin

Daikinovi čistilniki zraka odpravljajo simptome astme, alergij, odstranjuje prah in cvetni prah ter filtrirajo v zraku prisotne bakterije in viruse. Prednosti Daikinovih čistilnikov je v močnem sesanju zraka – zrak sesajo s širokega območja iz treh smeri. Učinkovito lovijo prah z elektrostatičnim HEPA filtrom. Daikinova Streamer tehnologija za razgrajevanje s pomočjo oksidacije škodljivih snovi, zajetih v filtru.  

Razvlaževalci Daikin

Čistilec zraka Ururu s Streamer tehnologijo MCK55W, vlaženje in čiščenje zraka v enem. Močno vlaženje za vlaženje pred suhim zrakom in virusi. Ščiti kožo, grlo, nosnice pred izsušenostjo, ščiti pred virusi z ohranjanjem ustrezne vlažnosti v prostoru, zagotavlja udobne ravni vlažnosti prostora (40 do 60 % relativne vlažnosti), Streamer odstranjuje bakterije na vlažilnem filtru.

Pred nakupom klimatske naprave se posvetujte s prodajnim svetovalcem

Za vas smo na voljo v Ljubljani in Mariboru. Pišite nam na info@e2e.si, ali nas pokličite 02 620 98 05.

Preberite več tukaj.

e2e.si

Dodaj odgovor

Lepo je, ko se prebudimo otroka v sebi. Se spomnite, ko ste bili otrok, kako ste bili veseli, ko so se starši z vami igrali? Velika napihljiva igrala so spodbudila veselje celotnih družin – na napihljivih igralih so se otrokom pridružili tudi odrasli in tako se je pričelo – veselje za vso družino.

Napihljiva igrala in varna igra

Da bo igra zares zabavna in brez meja je pomembno, da se upoštevamo nekaj priporočil za igro na napihljivih igralih.

Sezujmo čevlje.

Sezuta obuvala so najprej pomembna iz higienskih razlogov, saj le tako ostane igralo čisto. Kot drugo pa je pomembno iz udobja in varnosti, namreč z obutimi čevlji se lahko hitro zgodi, da koga poškodujemo. Najbolj zabavno je, ko smo v nogavicah, takrat zares drsimo po Napihljivkotih.

Držimo se priporočljivega števila oseb na igralih.

Ko postane zabavno, takrat si želimo vsi na napihljiva igrala. Res pa je, da je za vsak Napihljivko tudi navedeno, koliko je priporočljivo število oseb. To je ponovno iz varstvenih razlogov, da ne pride do prerivanja in s tem do poškodb. Posamezen Napihljivko zdrži določeno obremenitev in da se napihljiva igrala ne podrejo ali poškodujejo, je pomembno, da upoštevamo priporočljivo število oseb.

Upoštevajmo varno razdaljo.

Naša napihljiva igrala imajo vse več funkcionalnosti – džunglo, tobogane… pomembno je, da pri posameznih aktivnostih (na primer spuščanju po toboganu…), držimo varnostno razdaljo. Kaj hitro se lahko otrok zaustavi pri spuščanju po toboganu in je potrebno paziti drug na drugega.

Primerno mesto postavitve.

Zelo pomembno je, da napihljiva igrala postavimo na primerno mesto, da so tla ravna, da postavimo podlago (pri tem vam pomagamo mi), da ni v bližini žara, drevo, ali kakšni drugi predmeti, ki bi lahko poškodovali igralo ali igralce ob skakanju z igrala in ob samih aktivnostih.

Zakaj so napihljiva igrala tako priljubljena?

V zadnjem času so postale domače zabave vedno bolj priljubljene in zabava za otroke nima meja. Ve več družin, pri katerih smo v preteklosti že postavili napihljiva igrala se ponovno odloča za njih, seveda pa si želijo drugačno igralo. Napihljiva igrala so zelo priljubljena, saj so primerna za skorajda vsako dvorišče.

Napihljiva igrala lahko postavite doma na dvorišču, travniku, kot tudi v zaprtih prostorih, telovadnicah in šotorih. Potrebujete le elektriko za priklop. Vse vam uredimo mi, prav tako poskrbimo za čiščenje, dezifinkacijo in pospravljanje.

Vse več otrok dobi za darilo postavitev napihljivega igrala za rojstni dan in na koncu se zabava vsa družina. Od staršev, boterc in boterov, strici, tete, seveda tudi dedki in babice… Napihljiva igrala so zabava za vso družino.

Napihljiva igrala po izbiri vaših najmlajših

Seveda smo v zadnjem letu našo ponudbo razširili in to prav z večjimi igrali. Namreč ker napihljiva igrala postajajo druženje in zabava za celotno zbrano druščino, smo svojo dosedanjo ponudbo popestrili z zanimivimi novimi igrali, ki so večja, torej nad 10 m in predstavljajo izjemno igro za vse.

Napihljiva igrala

Napihljivo igralo 1 – kraljičin/kraljev grad

Napihljivo igralo ena vas bo navdušilo predvsem v če imate manjše otroke. Velikost napihljivega igrala: 5 x 4 m in ga priporočamo predvsem za otroke 2 – 3 let. Gre za manjšo igralo, kjer bodo otroci predvsem spoznavali barve, skakali, skrivali, seveda jih boste vi kaj hitro našli.

Napihljivo igralo 2- ring s toboganom

Da pridete na tobogan je treba splezati po plezalni steni. Velikost napihljivega igrala: 5 8 x 6 m in ga priporočamo predvsem za otroke 3 – 4 let ter seveda za vse odrasle z otroškim srcem.

Napihljivo igralo 3 – džungla

Napihljivo igralo džungla bo navdušila zares vse prisotne. Igralo je dolgo in je potrebnih kar nekaj velikih korakov, da ga prehodite. Zanimivo in zares vredno zabave za vse starosti. Drugače pa je napihljivo igralo veliko 10 x 4 m in priporočljivo za od 4 do 10 let in naprej.

NOVO: Napihljivo igralo 4 – dvorec z dvema toboganoma

Povsem novo napihljivo igralo (l. 2021), veliko 6 x 5 m in primerno za otroke 3 – 8 let. Zanimiv je dvojni tobogan, ki pomeni seveda tekmovanje, kdo bo hitrejši pri spustu. Veliko zabave tudi ob čakanju na tobogan, v dvorcu. Napihljiva igrala vzbudijo v vas veliko domišljije.

Napihljiva igrala za vso družino – napihljivko.si

NOVO: Napihljivo igralo 5 – ogromen val

Izjemno zanimivo veliko igralo, z visokim toboganom, meri 11 x 5 m in je primerno za otroke 5 – 10 let. Tobogan ima tudi zaščito, za varen spustu, ponuja pa veliko zabave in smeha. Vabljeni, da ga preizkusite tudi odrasli.

Napihljiva igrala za vso družino – napihljivko.si

NOVO: Napihljivo igralo 6 – čarobna džungla

Zaradi velikega zanimanja za prvotno džunglo, smo ponudbo dopolnili s še večjo džunglo, ki nudi še več zabave. Meri 11 x 5 m in je primerna za otroke 5 – 10 let ter seveda se otroke po srce.

Napihljiva igrala za vso družino – napihljivko.si

Potrebujete napihljivo igralo? Ujemite UGODEN NAJEM kvalitetnih in odlično ohranjenih igral:

NAPIHLJIVKO, Izposoja napihljivih igral Aleš Šalamun s. p.

Nova vas pri Ptuju 104

2250 Ptuj

E-pošta: ales.salamun@gmail.com

Telefon: 031 583 408

Dodaj odgovor

Zelo veliko je tehnik za izboljšanje našega počutja. V veliki meri smo za dobro počutje odgovorni tudi sami. Koliko pa poznate tehnik, kjer so vam orodja za izboljšanje počutja sebe in svojih najbližjih dane direktno v vaše roke? Najboljše pri Access Bars® je, da lahko sami izvajamo vaje in da dobimo orodje za izboljšanje počutja.

Kako se je vse pričelo?

Access Bars® je terapija, ki je nastala pred več kot 20 leti v ZDA. Njen ustanovitelj je Gary Douglas, ki je razvil Access Consciousness® (dostop v zavedanje) in ki jo z veseljem vsakodnevno uporablja že več kot 100.000 ljudi po celem svetu. Preverite več tukaj.

Kako deluje Access Bars®?

Access Bars® je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi, možgani po 15 minutah terapije preidejo v theta stanje. To je stanje globokega sproščanja, ki v našem telesu aktivira samozdravljenje telesa in odpira prostor zavedanja v našem življenju. Zgodi se razelektritev telesa in tako se spustijo vse energije in vse napetosti, ki so ujete v možganih, kot tudi v telesu. Aktivacija barsov vpliva na zavest, ta pa lahko potem spremeni vsa stanja. Če vemo, da vzroki za naše bolezni in težave na različnih življenjskih področjih ležijo v negativnih prepričanjih in stališčih, potem lahko z aktivacijo barsov pričakujemo spremembe, tako na področju fizičnega zdravja, kot na področju odnosov.

Access Bars®
Pomagajte si z Access Bars®

Access Bars® so točke na glavi – kakšne?

Na glavi je 32 točk, ki ob dotiku brez napora in enostavno sprostijo vse, kar vam ne omogoča prejemanja. V teh točkah so vse misli, ideje, prepričanja, čustva in izkušnje, ki ste jih shranili v življenju. Z Access Bars® dobite priložnost, da opustite vse, kar vam ne služi več.

Se kdaj počutite ujeti v trenutku, menite, da bi se morali premikati hitreje, kakor se? Kot da vas kaj drži nazaj? Dovolite si, najprej miselno, da zmorete. Odklenite svoje barse:

Terapija z Access Bars®

Skozi in okoli vaše glave poteka 32 točk energije, ki se povezujejo z različnimi vidiki vašega življenja. Vse točke, ki se jih dotaknemo pri uporabi Access Bars® lahko pomagajo izbrisati vse nepotrebno, kar ste kdaj tam shranili in okrepijo energijo za napredek. Za primer, nekdo po travmatični poškodbi hrani vse te slabe izkušnje in slabo energijo v sebi in težje napreduje v življenju. S terapijo Access Bars® odpremo svoje zavedanje za ustvarjanje svoje boljše realnosti.

Terapije izvajam redno, po vnaprej dogovorjenem terminu na Ptuju v salonu na Rajšpovi ulici 15b.

Učinki terapije z Access Bars®

Med največkrat omenjenimi učinki terapije so: povečan občutek miru in sproščenosti, vse manj buren in jezen odziv na stresne situacije, bolj sproščujoč in globok spanec, manj glavobolov, več energije, boljša koncentracija, manj zakrčenosti telesa, ipd.

Komu so Access Bars® terapije namenjene?

Bars terapija je popolnoma lahka in varna ter ni nikakršnih omejitev, da je ne bi prejemali, primerna je za vsakogar.  

Terapijo lahko prejemajo tudi otroci, nosečnice, starejši ljudje, hendikepirane osebe, skratka vsakdo. Priporoča se tudi kot dopolnitev k drugim zdravilnim tehnikam. Namreč, aktivacija določenih točk omogoča, da se po opravljeni zdravilni terapiji telo ne vrača nazaj v stanje bolezni oz. da se bolezen ne vrača.

Access Bars®
Access Bars®

Kaj so Access Bars® delavnice?

Prednost Access Bars® je ravno v tem, da se tehnike izvajanja lahko naučimo sami na posebej pripravljenih Access Bars® delavnicah, kjer pridobimo certifikat. Potem lahko terapije Access Bars® redno izvajamo na sebi in seveda svojih bližnjih. S tem ko se učimo izvajanja terapije se razvijamo tudi na tem področju in delimo znanje.

Ko se naučimo tehnike Access Bars® si lahko pomagamo v službi, doma, našim otrokom… Predvsem pa dobiš skupino ljudi, s katerimi se lahko (po želji) redno dobivaš in izmenjuješ znanja, terapije…

Vse zainteresirane vabimo da se prijavijo na enega izmed prihajajočih terminov delavnic, ki jih bomo izvedli na Ptuju, tokrat najbližji termin je 19. junij 2021. Delavnice potekajo v zelo majhni skupini, običajno do 6 oseb.

Kako poteka Access Bars® delavnica?

Delavnica traja 8 ur in je sestavljena in teoretičnega in praktičnega dela. Najprej se zjutraj spoznamo, sedimo lepo v krogu, s primerno razdaljo, v tem korona času se še posebej držimo navodil NIJZ, vsak se malo predstavi. Seveda imamo na delavnici cel čas prigrizke, osvežilne pijače, tako da nam ne pade energija. Naredimo si odmore in skrbimo za prijetno druženje skozi cel čas delavnice. Po koncu prijetne delavnice tako postanemo skupina zaupnikov, ki se radi še kdaj srečamo.

Teoretični del delavnice Access Bars®

V teoretičnem delu delavnice Access Bars® spada spoznavanje barsov, orodij za izvajanje, vsak dobi skripto po kateri delamo, uporabljamo razne interaktivne načine za izvedbo.

Praktični del delavnice Access Bars®

Delamo v parih, kjer se izmenjujemo, vsak udeleženec je enkrat na strani prejemanja in enkrat na strani terapevta, ko imamo obe izkušnji, še enkrat ponovimo praktični del. Udeleženci so običajno zelo navdušeni.

Po delavnici Access Bars®

Zaključek delavnice je pogosto najbolj energijsko polno doživetje, saj vsak deli izkušnje, ki jih je pridobil in predvsem nova spoznanja, teh pa je po delavnici ogromno. Vsak udeleženec prejme certifikat in je vabljen na redna druženja oz. energijske izmenjave, ki potekajo vsak mesec in so zelo podobna delavnici, le da trajajo eno uro.

Kje se prijavim na delavnico / terapijo Access Bars®?

Pišite nam na info@dotiklahkotnosti.si, pokličite na 041 345 526 ali preglejte več informacij na spletni strani https://dotiklahkotnosti.si/ .

Prijave na delavnico Access Bars® – kliknite spodaj na povezavo:

Zaupajo nam že mnogi

Nekaj izjav zadovoljnih strank:

“Dotik Lahkotnosti sem obiskala predvsem zaradi stresa in anksiozne motnje, udeležila sem se terapije z barsi, nakar sem se udeležila tudi delavnice Access Bars.”“Meni osebno so vse storitve bile več kot odlične.” Polona L.

“Včeraj sem že možu naredila Barse potem pa še moji mami… In mož me je ravno prej klical, da se tako super počuti… Je rekel “Joj kako imam prazno glavo”… Kaj je še lahko boljše kot to… Hvala ti za nesebično posredovanje tvojega znanja…Hvala za vse…” Polona M. D.

S podobnomi težavami kot moj partner se je srečala moja prikateljica in ko sem videla pri njej tako pozitivne spremembe po Acess Barsih, sem se odločila, da se moram teh tehnik naučiti tudi sama. Delavnica je bila super in spremenila ne bi ničesar. Najbolj mi je in mi bo v spominu ostala ta lahkostnost, prijetna energija… Priporočam.” Maja Š.

Dodaj odgovor

Če se tudi sami ukvarjate s poslom ali imate podjetniško idejo, potem se želite predstaviti tudi prek spletne strani. Nekaj korakov kako naj bo spletna stran uporabniku prijazna.

Postavitev ciljev

Pred pričetkom izdelave spletne strani je dobro vedeti:

1. korak: cilji spletne strani

Kaj želite na spletni strani doseči?

Če gre za poslovno spletno mesto, bo vaš glavni cilj povečanje poslovnega dobička s povečanjem prodaje. To boste želeli razdeliti tudi na bolj še specifične in prehodne cilje. Na primer promocija lastne blagovne znamke ali usmerjanje prometa v vašo trgovino…

Če boste pisali objave v blogu in svoj blog sčasoma monetizirali, bodo vaši cilji spletne strani temeljili na spodbujanju prometa in oblikovanju skupnosti.

Tudi če želite samo uporabiti spletne strani zato, da svoje misli predstavite svetu ali delite svoje ustvarjalne projekte, si vseeno želite, da potencialni kupci ali somišljeniki vaše spletne strani najdejo in se z njimi povežejo.

Uspešno oblikovanje spletne strani je odvisno od tega, kaj želite doseči. Ne glede na cilj: več obiskovalcev, prodaja, naročniki, skupnost… Najprej je potrebno jasno opredeliti in zapisati cilje spletne strani. Na podlagi jasno opredeljenega cilja boste lahko ustvarjali podstrani, s katerimi boste kupce vodili do končne rešitve, ki je odvisna od cilja spletne strani.

2. korak: kdo so obiskovalci vaše spletne strani

Glede na to, koga želite pritegniti na spletno stran (kar je zelo povezano s cilji), temu bo prilagojena tudi vsebina, način pisanja, grafika, vizualizacija in druge aktivnosti.

3. korak: komunikacija s kupci prek spletne strani

Zelo veliko odličnih, lepih spletni strani najdemo na spletu. Žal, pogosto po objavi spletne strani podjetja ali posamezniki le-te opustijo. Resnica pa je, da se po izdelavi spletne strani delo na njej šele prične. Po objavi spletne strani poskrbite torej za redno ustvarjanje in dodajanje vsebine, oglaševanje spletne strani, inbond in outbond linke…

Oblikovanje spletne strani

Izbira domene

Izbira pravega imena domene je lahko izziv. Izbrati morate nekaj, kar je smiselno za vaše spletne strani in si obiskovalci lahko zapomnijo. Potrebno je preveriti ali je domena še na voljo. Izbirate lahko med veliko končnicami: .si, .eu, .com, …

Če že imate ime podjetja, boste v idealnem primeru želeli najti domeno, ki se ujema z imenom firme ali je vsaj podobna. Domeno spletne strani lahko ustvarite tudi glede na vaše izdelke, lastnosti izdelkov, počutje, oz. rešitev, ki jo izdelek prinaša…

Razmislite o različnih ključnih besedah ​​in konceptih, ki so vam všeč in ki ustrezajo temu, kar boste ponujali na spletni strani. Sestavite različne kombinacije izrazov, ki so vam všeč, in preverite razpoložljivost domen.

Zakup gostovanja

Ob izbiri domene vam ponudnik le-te običajno ponudi tudi zakup gostovanja. Za eno spletno stran so osnovna gostovanja pri slovenskih ponudnikih povsem dovolj. Kapacitete lahko vedno povečate.

Izdelujemo uporabniku prijazne spletne strani.
Uporabniku prijazne spletne strani: info@arija.si.

Načrtujte organizacijo spletne strani

Uspešno oblikovanje spletne strani zahteva pravilno organizacijo. Spletne strani naj imajo odlično izkušnjo za uporabnike. In če vas skrbi, da bo vašo spletno stran težko najti, je pomembno, da dobro organizirate SEO.

Preden se lotite samega oblikovanja spletne strani, razmislite, katere glavne strani in kategorije boste predstavili. Najpomembnejše strani naj bodo v vašem glavnem meniju, ki mora biti vključen na vsako stran, tako da bodo obiskovalci lahko lažje navigirali do najpomembnejših delov spletne strani.

Če bo vaše spletno mesto imelo le nekaj glavnih strani in bo precej osnovno, bo takšna organizacija spletnega mesta precej osnovna. Če pa boste imeli večje spletno mesto z veliko različnimi stranmi, kategorijami in podkategorijami, je še bolj pomembno, da pripravite načrt, kako bo vse organizirano.

Pri načrtovanju navigacije spletbe strani najprej pomislite na prihodnje obiskovalce. Katere kategorije so zanje najbolj smiselne? Kakšna struktura spletnih mest jim bo olajšala iskanje tistega, kar iščejo? Na tej točki boste naredili nekaj ugibanj (vaša analitika po zagonu spletne strani vam bo pokazala, ali imate primerno urejeno ali je potrebno kaj spremeniti). Bistveno lažje (in ceneje) je, če pregledno navigacijo naredite v začetku.

Razvijte uspešno zasnovo spletne strani

Ko poznate glavne strani, ki jih boste ustvarili, in način organiziranja spletne strani je čas za oblikovanje. Če sami niste vešči spletnega oblikovanja, imate tukaj dve glavni možnosti:

Uporaba spletnega sistema za oblikovanje spletnih strani

Za izdelavo spletne strani se vam ni treba več učiti kodiranja. Zdaj se lahko obrnete na ponudnike oblikovanja spletnih strani, ki vam olajšajo samostojno izdelavo. Ponudniki oblikovanih spletnih strani običajno ponujajo številne predloge, ki jih lahko izberete in vam omogočajo prilagajanje.

Lahko naložite svoje slike in jih kopirate, enostavno spremenite barve ter povlečete in spustite slike in druge elemente strani, kjer jih želite na strani.

Za nekoga, ki nima spretnosti kodiranja in ima omejen proračun, se je vredno držati spletnega graditelja in si tem olajšati stvari. Ne glede na izkušnje bo takšna, že vnaprej postavljena spletna stran izgledala zelo dobro, medtem ko vi samo spremenite podatke.

Oblikovanje spletne strani z oblikovalcem

Za bolj zapletena spletna mesta jih graditelj spletnih strani ne bo ponujal, se dogovorite za izdelavo spletne strani z oblikovalcem.

Raziščite oblikovalska podjetja in samostojne spletne oblikovalce na vašem območju in pripravite razgovore s komer koli, čigar slog vam je všeč. V vsakem intervjuju se prepričajte, da se pogovorite o svojih glavnih ciljih spletne strani in jasno opišite, kaj iščete. Bodite pozorni na vprašanja, ki vam jih zastavijo, in nasvete ali predloge, ki jih ponujajo – tako boste dobili občutek za njihovo raven znanja in ali so primerni.

Razvoj uspešnega oblikovanja spletnih strani s pravim strokovnjakom bo na koncu skupni projekt in najti najprimernejšo osebo za izdelavo je najpomembnejši korak v tem procesu.

Naredite kopijo spletne strani

Dizajn je pomemben, a eden od ključnih elementov uspešnega spletnega mesta je dobra kopija. Pisanje spletnih strani je spretnost, ki je že sama po sebi umevna in zlasti za poslovna spletna mesta bodo besede, ki jih izberete, bistveno vplivale na uspešnost vašega spletnega mesta pri doseganju vaših ciljev.

Pri mnogih spletnih straneh je v tem koraku najbolje, da najamete profesionalnega tekstopisca, ki ve, kakšno pisanje dobro deluje v spletu in vam lahko pomaga razjasniti položaj in sporočanje vašega podjetja, tako da bo odmevalo med vašo ciljno publiko.

Če je vaše spletno mesto bolj strastni projekt kot poslovno spletno mesto s ciljnim dobičkom, potem morda ne bi bilo toliko smiselno, če bi denar zapravili za profesionalne tekstopisce. Če boste kopijo spletnega mesta pisali sami, si vzemite nekaj časa in preberite najboljše prakse spletnega pisanja besedil.

Optimizacija spletne strani

Po objavi spletne strani je seveda pomebno, da vlagate vanjo. Če želite, da ljudje najdejo vašo spletno stran, morate razmišljati o tem, kako oblikovati svoje spletno mesto tako za iskalnike kot za ljudi (čeprav bi morali ljudje vedno imeti prednost). To pomeni, da se pred objavo naučite osnov SEO in optimizirate vsako podstran na svojem spletnem mestu.

Optimizacija iskalnikov je velika tema, toda za kratko različico vključuje:

Začnite s tem, preden vaša spletna stran postane javna, in to še naprej za vsako novo stran, ki jo sčasoma dodate.

Promocija spletne strani

Uspešno spletno mesto se ne začne in ustavi z dobrim dizajnom. Načrtovati morate tudi ukrepe za promocijo vaše spletne strani. SEO je del tega, vendar boste morda želeli razmisliti tudi o uporabi taktik, kot so plačljivo oglaševanje, trženje v družabnih omrežjih in trženje z vsebinami, da pripeljete uporabnike na vašo spletno stran.

Nova spletna mesta pogosto potrebujejo dodaten zagon, da pridobijo prve obiskovalce.

Pregled spletne strani

Z vašim spletnim oblikovanjem in kopijo spletnega mesta ste tako blizu! Zdaj se morate prepričati, da je vse videti dobro, preden svoje spletno mesto dejansko objavite na širokem spletu.

Vzemite si čas, da preberete vsako stran in poiščete morebitne napake. Prepričajte se, da vse vaše povezave kažejo na pravo mesto in da so vse informacije točne. Preverite, kako je spletna stran videti v mobilnih napravah in v različnih spletnih brskalnikih.

V tej fazi izvedbe spletne strani je dobro, da vključite zunanjega opazovalca. Prijatelj/sodelavec/poslovni partner naj pregleda spletno stran, da ugotovi, ali se jim zdi dovolj uporabna in se tudi njim vse zdi dobro. Ko ste vpeti v izvedbo spletne strani, bo nekdo drug lažje opazil težave z uporabnostjo kot vi.

Objava spletne strani

Ko ste prepričani, da je vse videti dobro in imate točno želeno spletno stran, jo objavite na spletu.

V tem trenutku (ali prej) nastavite račun Google Analytics in dodajte kodo za sledenje na svoje spletno mesto za pomoč pri zadnjem koraku.

Redno spremljajte svojo spletno stran

Ne glede na to, kako zelo se potrudite, v prvem poskusu ne boste prišli do popolne spletne strani. Če želite v celoti razumeti, kaj na vašem spletnem mestu deluje z vašo publiko, boste morali počakati in videti, kaj počnejo na vaši spletni strani.

Bodite pozorni na svojo analitiko in na podlagi podatkov poiščite priložnosti za izboljšanje zasnove vašega spletnega mesta, vaše kopije in tržnih taktik, ki jih sčasoma uporabljate.

Uspešna postavitev spletne strani je en majhen korak (čeprav je vse to zelo pomembno). Veliko več gre za to, kaj počnete po objavi. Poskrbite, da boste ustvarili najboljše spletno mesto, ki ste ga lahko, pa tudi načrt, kaj storiti po objavi, da boste dosegli uspeh. Včasih je kupec prišel v trgovino po rešitev, sedaj po večini to rešitev najde na spletu. Lepa spletna stran včasih ni dovolj – vključite pot do cilja in pa seveda, spletna stran naj bo hitra.

Potrebujete izvajalca za izdelavo spletne strani? Pokličite: 070 795 798.

Izpolnite obrazec in pridobite ponudbo:

  Sporočilo:

  Sprejemam splošne pogoje:

  Dodaj odgovor

  Ovčja volna, iz katerih so izdelki SOVEN je pripravljena  z ekološkimi proizvodnimi postopki. Podjetje SOVEN, d. o. o., je aktivno na področju razvoja volnenih produktov že vse od leta 1996. Ustanovitelja sta Leon in Marija Srblin, kasneje se jima je pridružil še sin Žiga. V proizvodnji je 8 do 10 zaposlenih, ki se ukvarjajo s predelavo naravne ovčje volne, proizvodnjo končnih, naravnih produktov iz volne za dom, oblačila, gradbeništvo in vrtnarstvo.

  Najbolj prepoznavni produkti iz volne podjetja SOVEN, d. o. o., so:

  • Bio volnena ležišča,
  • Odeje,
  • Nadvložki,
  • Vzglavniki,
  • Bio volnena preja in mikanka,
  • Bio volnena izolacija za hiše,
  • Bio filc za visoke grede in vrtove.

  Vsi postopki proizvodnje (razen pranja surove volne) se izvajajo na sedežu podjetja v Selnici ob Dravi in so plod lastnega razvoja.

  Razvojni trendi v podjetju so v BIO tehnologijah, v krožnem gospodarjenju s surovinami in materiali, v konstantni uporabi naravnih materialov, v ekoloških proizvodnih postopkih in v proizvodnji produktov, ki imajo trajno vrednost in na koncu uporabe ne obremenjujejo narave.

  Med drugim tudi:

  • Odkupujemo neoprano ovčjo volno,
  • Omogočimo voden ogled podjetja, postopkov predelave slovenske ovčje volne in mentorstvo na delavnicah polstenja,
  • Omogočimo osebno dopolnilno delo na področju unikatnega ročnega pletenja nogavic.

  Volna za boljši spanec – BIO volnena posteljnina SOVEN

  Narejena je iz 100 % naravnih materialov v ekološki proizvodnji. Polnilo: 100 % bio slovenska ovčja volna, zunanje blago: 100 % bio bombaž.

  Lastnosti naravne volne in volnene posteljnine:

  • Poleti varuje pred vročino, pozimi varuje pred mrazom,
  • Deluje antialergeno in antiseptično – odbija prah, pršico, plesen, viruse, bakterije, vlago, umazanijo,
  • Preprečuje potenje, spodbuja prekrvavitev telesa, masira telo,
  • Nudi optimalno oporo hrbtenici in vratu, blaži revmatske težave,
  • Ščiti telo pred negativnimi vplivi iz okolja (sevanje, vodni tokovi,
  • Priporočamo vsem generacijam,
  • Priporočamo tudi za eko hotele in avtodome.

  Vzdrževanje in čas uporabe:

  Volna je samočistilen material. Priporočamo zračenje, rahljanje in stresanje. Madeže lahko odstranimo po tekočo vodo, brez namakanja in močnega ožemanja. Na tak način jo tudi peremoo pri nižjih temperaturah. Po potrebi ali enkrat na 10 let se priporoča kemično čiščenje v skladu z navodili za vzdrževanje in čiščenje volnene posteljnine.

  Življenjska doba in rok uporabe za Bio vzglavnike je 5 let, za Bio odeje in Bio nadvložke je 20 let. Rok garancije za Bio vzglavnike je 2 leti, za Bio odeje in Bio nadvložke je 5 let.

   

  Volna za boljši spanec – BIO volnena ležišča Soven

  Narejena so iz 100 % naravnih materialov v ekološki proizvodnji.

  Lastnosti naravne volne in volnenih ležišč:

  • Poleti varuje pred vročino, pozimi pred mrazom,
  • Deluje antialergeno in antiseptično – odbija prah, pršico, plesen, viruse, bakterije, vlago in umazanijo,
  • Preprečuje potenje, spodbuja prekrvavitev telesa, masira telo,
  • Nudi optimalno oporo hrbtenici in vratu, blaži revmatske težave,
  • Ščiti telo pred negativnimi vplivi iz okolja – sevanje, vodni tokovi,
  • Priporočamo vsem generacijam,
  • Priporočamo tudi za avtodome in eko hotele.

  Bio volna v različnih oblikah:

  • Bio volnena preja,
  • Bio volnene pletenine,
  • Bio volnena mikanka,
  • Bio volneni strojni filc,
  • Bio oprana volna v razsutem stanju,
  • Bio volnene kroglice…

  Volna za gradnjo – BIO volnena izolacija Soven – toplotna in zvočna izolacija

  Narejena je iz 100 % naravne, slovenske ovčje volne, kot rezultat krožnega gospodarjenja z materiali brez veziv in brez kemikalij, po postopku iglanja. Priporočena gostota je 20-22 kg/m3. Za človeka in okolje prijazen produkt.

  Lastnosti volnene izolacije:

  Energetsko zadostnost dosega pri 20 % manjši debelini vgrajenega materiala, v sorazmerju s konvencionalnimi izolacijami,

  • Ustvari odlično bivalno klimo v vseh letnih časih,
  • Toplotna prevodnost je w/mk = 0,036, zagotavlja 30 % boljšo zvočno zaščito,
  • Je požarno varna in samogasna,
  • Uravnava vlažnost v prostoru,
  • Ne razpade,
  • Ne gnije, ne izgublja izolacijske moči,
  • Po naravni poti odporna na mikroorganizme, dodatno zaščitena proti moljem in zajedavcem,
  • Je protialergijska, po naravni poti odbija prah, pršico, vlago,
  • Preživi več generacij, po uporabi je ekološko razgradljiva,
  • Okoljevarstveno in zdravstveno neoporečna.

  Namen in vgradnja:

  • Za vse vrste gradenj in adaptacij,
  • Za strehe, notranje stene, strope, pode, predelne stene,
  • Vgradnja je enostavna, hitra, predvsem pa ne draži kože in dihal,
  • Iglane plošče pritrdimo z žeblji in cikcak vrvico, razsuto stanje zatlačimo med osnovno konstrukcijo in finalno oblogo, filc polagamo med brune brez lepila ali z žeblji pritrdimo na steno ali po lesena tla.

  Volna na vrtu – BIO volneni vrtnarski filc

  Narejen je iz 100 % naravne slovenske ovčje volne, kot rezultat Krožnega gospodarjenja z materiali, brez veziv in brez kemikalij, po postopku iglanja.

  Lastnosti naravne volne iz vrtnarskega filca:

  Uravnava vlažnost zemlje (manj zalivanja),

  • Preprečuje rast plevela (manj pletja),
  • Varuje pridelek pred škodljivci (odganja rdeče polže),
  • Pospešuje rast (manj gnojenja),
  • Ločuje pridelek od blatnih tal,
  • Varuje rastline pred pozebo,
  • Varuje les v visoki gredi pred propadanjem,
  • Preprečuje gnitje zelenjave in sadja,
  • Zagotavlja bolj zdrav pridelek.

  Nameni in vgradnja:

  • Za vložek v visoke grede (vsaj 0,5 m na notranjo steno),
  • Za zastirko (na zemljo naredimo luknje in posadimo),
  • Za vložek v okenska korita (na dno in na notranji strani),
  • Za zaščitne ovoje pred pozebo (ovijemo celo rastlino),
  • Za vložek v zelenjavne in sadne zabojčke (oblečemo notranjost).

  Nikoli ni odpadek.

  15. aprila 2021 praznuje SOVEN 25 let

  15. aprila, pred 25 leti je svojo proizvodno in poslovno pot začelo podjetje Soven iz Selnice ob Dravi. Njihovi začetki segajo v leta, ko je bila slovenska tekstilna industrija v zelo slabi kondiciji. Ustanovitelja podjetja, Marija in Leon Srblin sta v 25 letih pripeljala to družinsko podjetje iz obrtne predilnice slovenske volne, do mednarodno prepoznavnega proizvajalca SPECIALIZIRANIH VOLNENIH PRODUKTOV, kot je BIO volnena izolacija, BIO vrtnarski filc, BIO volnena ležišča in posteljnina, še vedno pa tudi BIO volnena preja OD SLOVENSKIH OVC, ki se danes trži v številnih državah po svetu.

  Blagovna znamka SOVEN se ponaša s številnimi certifikati za kakovost volnenih proizvodov. Eni prvih v Sloveniji so uvedli standarde za Krožno gospodarjenje z naravnimi materiali in eni redkih v Evropi proizvajajo BIO VOLNENO IZOLACIJO ZA VSE VRSTE HIŠ.

  Več informacij: www.soven.si | uprava@soven.si |040 860 165.

  Dodaj odgovor


  Generacija naprav »compact«
  Serijo monoblokov Daikin Altherma 3 EDLA-D / EBLA-D je na voljo v modelih 9, 11, 14 in 16 kW, z možnostjo priključitve na različne oblike rezervoarjev za sanitarno vodo iz nerjavečega jekla in polipropilena.


  Daikin Altherma 3 EDLA / EBLA-D Monoblock dosega temperaturo izhodne vode do 60 ° C tudi pri -7 ° C zunanje temperature, zgolj z delovanjem toplotne črpalke in je tako primerna za talno ogrevanje in uporabo radiatorjev, zlasti je primerna za zamenjavo kotlov.

  Prednosti Daikin Altherma 3 M EBLA / EDLA-D:
  • kompaktna moderna oblika,
  • enostavna namestitev in vzdrževanje,
  • vrhunska zmogljivost,
  • okolju prijazna,
  • upravljanje v oblaku (opcijsko),
  • enostavna in neposredna povezljivost in pametna omrežna povezava.


  Monoblock EBLA/EDLA-D je idealna izbira za zamenjavo kotlov za ogrevanje.

  Moderna oblika:
  • kompaktna dimenzija: V x Š x G: 870 x 1370 x 460 mm
  • en sam ventilator,
  • zmanjšana višina: 870 mm,
  • moderen izgled:
  – zlije se s sodobno arhitekturo,
  – sivo ohišje / črne rešetke, ki prekrivajo ventilator,
  – podobna Daikin Althermi 3 H HT (serija EPRA-D).

  Poiščite primerno toplotno črpalko za vas TUKAJ.

  Enostavna inštalacija in vzdrževanje:
  • koncept monobloka,
  • vse glavne hidravlične komponente zunanje enote vključujejo:
  – ploščni izmenjevalnik toplote,
  – črpalka,
  – stikalna omarica, vključno s hidro PCB,
  – 3V integriran BUH,
  – zaporni ventil / vodni filter,
  – ekspanzijska posoda.

  Izboljšano delovanje:
  • temperatura izhodne vode do 60 ° C tudi pri -7 ° C zunanje temperature, zgolj z delovanjem toplotne črpalke.

  • omejitve delovanja:
  temperatura okolice do -20 ° C z zagotovljeno zmogljivostjo ogrevanja,
  deluje do -25 ° C temperature v okolici,
  • energijska učinkovitost:
  povprečna temperatura na energijskih nalepkah: 35 ° C / 55 ° C: A +++ / A ++.

  Okolju prijazno:

  • R32 hladilno sredstvo,
  • GWP: 675,
  • 30 % manj potrebnega polnjenja,
  • C02 izpusti: 75 % manj v primerjavi s podobnimi enotami, s plinom R410A.

  Pred nakupom toplotne črpalke se posvetujte s strokovnjaki na področju ogrevanja, hlajenja prezračevanja. Na tak način boste izvedeli tudi, katera za vas primerna toplotna črpalka je na seznamu Eko Sklada: info@e2e.si, 02 620 89 05.

  One Response

  Dodaj odgovor