Si želite prijatelja za urejanje okolice?

0
(0)

Vaš pravi prijatelj pri urejanju okolice naredi velik del namesto vas. Izberite profesionalne delovne stroje za zahtevnejše terene ter opravila v vašem vrtu in okolici.

Vir: Unsplash

Za pravilno odločitev si moramo zastaviti nekaj vprašanj in sicer kakšno površino bomo kosili – gre za večjo ali manjšo površino, je veliko ovir na terenu (drevja, grmičevja …), je teren raven ali z naklonom in kolikšna je pogostost košenj.

Redna košnja zagotavlja gosto, lepo in zdravo trato, katero si želimo vsi. Za našo družino in prijatelje si želimo le najboljše! Pomembno je, da izberemo pravilno kosilnico. Izbira le teh je velika:

  • vrtne kosilnice,
  • kosilnice za visoko travo,
  • rotacijske kosilnice,
  • strižne kosilnice,
  • kosilnice na nitko,
  • mulčerji in kladivarji.

Pri manjših vrtovih se uporabljajo ročne kosilnice za urejanje večjih površin so primernejše rotacijske kosilnice.

Za delovanje na dolgi rok je pomembno redno vzdrževanje kosilnice in skrb za ustrezno ostrino noža. Krasno je, da imamo serviserja čim bližje, tako da nam v najkrajšem času nudi potrebno podporo.

Zakaj se ne bi pri košnji dobro počutili?

Za večje in odprte vrtove je zagotovo najprimernejša odločitev vrtni traktor. Vrtni traktor se lahko poleg udobne košnje trave uporablja tudi za pobiranje listja, prezračevanje, česanje, sejanje, pometanje, čiščenje snega. Seveda si lahko omislite tudi prikolico, tako da je odličen tudi za prenašanje kakšnih predmetov. Z uporabo vrtnega traktorja postane košnja trave tudi odlično druženje z otroci.

Vir: Bonum, Vrtni traktor As-Motor AS 900 Enduro

Kako do lepe, enakomerne trate?

S pomočjo sejalnice trave, ki omogoča enakomerno sejanje in posledično rast. Model za dosejanje trave je sejalnica, v kateri so v eno združeni vsi koraki, potrebni za sejanje na obstoječo travo. Sejalnica razreže obstoječo trato in poseje nova semena.

Tudi trava mora dihati. Kako?

S pomočjo vrhunskih prezračevalnikov trate. Travni filc, ki je najbolj viden, ko trava še ne zeleni, duši travo. Navpično striženje ali prezračevanje dosežemo s pomočjo prezračevalnika s katerim odstranimo trdovratni mah in travni filc, travi pa omogočimo, da zadiha in ozeleni.

Vir: Bonum, Vrtne kosilnice

Z uporabo profesionalnih delovnih strojev in orodij ter prijaznim, ustrežljivim in strokovnim svetovanjem Vam bo vaša okolica hvaležna.

Svetuje: Božidar Jurglič, direktor podjetja BONUM d.o.o. |info@bonum.si www.bonum.si

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: