Zakaj piti pivo?

0
(0)

Razlogi zakaj piti pivo so tukaj.

Pivo velja za eno najbolj priljubljenih pijač. Za vodo in čajem je na tretjem mestu med pijačami v svetovnem merilu. Pijača, ki ima tudi pri nas dolgo tradicijo, saj naj bi jo pripravljali že pred 4000 leti, je narejena iz žitnega sladu, vode, kvasa in začinjena s hmeljem. Obstaja vsaj 30 osnovnih vrst piva in veliko teh se že da poskusiti v gostinski ponudbi po Sloveniji. Prizadevanja različnih pivskih navdušencev so že obrodila sadove, saj je občutiti, da se je kultura pitja piva dvignila od dveh barv, »rdeče« in »zelene« etikete, ki sta najbolj razširjeni v Sloveniji, do mnogih drugih znamk in vrst, ki jih že ponujajo gostinci in trgovine. Ni več le pijača za fizične delavce, ampak pivo mnogi z užitkom degustirajo in verjamejo, da ima pozitivne zdravilne učinke.

Kar se tiče gurmanstva je pivo na povsem isti ravni kot vino in se ga da kombinirati s primerno hrano, včasih celo bolje kot vino. Najboljše je točeno, zato pa ta delikatna substanca še toliko bolj zahteva brezhibno čistočo točilnega aparata, pripravo kozarca in pravilno točenje.

Pivo ima nekaj zelo pozitivnih učinkov na telo, ko je pito v zmernih količinah. Kot prvo bomo najprej občutili bolj sproščeno telo in možgane in povečano ustvarjalnost, zraven tega vsebuje polno vitaminov skupine B, pomaga ohranjati močne kosti in zdrav srčnožilni sistem, predvsem pa zelo dobro odžeja. Zelo dobra lastnost piva pa je tudi, da zbližuje in povezuje, saj gremo na pivo redko sami, če pa že, pa laže in hitreje najdemo sogovornika ali spoznamo novega znanca.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: