Že imate svoj smetarnik? Izberite pravo obliko in kakovost

0
(0)

Ravnanje z odpadki je lahko tudi elegantno. Odločite se za skrite posode za odpadke in se prepustite užitkom v vaši lepi okolici.

Odpadki – izziv za lepo okolico

Vsa gospodinjstva se dnevno srečujejo z izzivom kopičenja odpadkov in zagotovo vsakogar v slabo voljo spravljajo vedno prepolni koši za smeti. Pozornejši postajamo tudi na ločevanje odpadkov, ki je spodbudno za okolje in je pomembno za proces recikliranja odpadkov, po drugi strani pa to pomeni postavitev več različnih posod za odpadke v naši okolici.

Nadzemni sistemi za estetsko ureditev okolice

Smetarniki StyleOUT so prva rešitev v Sloveniji, ki so namenjeni »skrivanju« oz. estetskemu zaprtju zabojnikov za odpadke, torej težavi, ki pesti vedno več Slovencev in Slovenk. Število in velikost zabojnikov na družino se namreč povečujeta, zato se smetarnikov razveselijo vsi, ki bi radi zabojnike končno skrili pred pogledi in s tem poskrbeli za urejen videz dvorišča.

»V tujini je ponekod že prepovedano imeti posode za odpadke postavljene prostostoječe na dvorišču, ker s tem povzročajo estetsko onesnaževanje, zato je pri njih povsem normalno, da so posode za odpadke ograjene in shranjene v lepo oblikovanih smetarnikih« svetujejo v podjetju Dukin.

Podzemni sistemi smetarnikov

Ljubitelje novih tehnologij navdušuje smetarnik HideOUT, s katerim zabojnike preko dvižnega mehanizma skrijemo pod zemljo. Gre za rešitev, ki bo igrala pomembno vlogo v prihodnosti, saj trendi nakazujejo, da se bodo v prihodnje odpadki do odvoza shranjevali tudi pod površino. Potopni smetarnik je zanimiv tudi kot potopna shramba, saj lahko v njem shranite tudi kaj drugega, npr. kolesa.

Poleg estetike je zelo pomembna odlika izdelkov HideOUT tudi to, da zaradi vgradnje v tla preprečujejo širjenje neprijetnih vonjav zbiralnikov odpadkov. To vas bo še posebej razveselilo v pomladnih in poletnih dneh, ko se največ zadržujete zunaj. Sedaj boste lahko uživali tako v razgledu (brez košev za odpadke) kot v svežem zraku.

V podjetju Dukin razmišljajo o prihodnosti: »verjamemo, da bodo potopni sistemi v prihodnosti nekaj običajnega. Vsaka hiša bo tako imela dostop le do svojih posod, ki bodo varno skrite pod zemljo. V času odvoza, si bodo komunalni delavci z daljincem dvignili smetarnike v celotni ulici in tako enostavno dostopali do posod za odpadke.«

Smetarniki kot zaščita pred vremenskimi vplivi

Prednost smetarnikov je tudi zaščita, ki jo nudijo pred vremenskimi vplivi in preprečevanje neželenega dostopa. Posode za odpadke, ki so varno skrite v smetarnikih, tako niso izpostavljene direktnemu soncu, vetru, dežju, snegu. Tisti, ki živijo na bolj vetrovnem območju, se bodo zagotovo strinjali, da je zaščita pred vetrom še ena prednost smetarnikov, saj lahko preprečimo razsip vsebine posod za odpadke, ki je kar pogost pri močnejšem vetru.

Pritrdilni steber, ki prepreči prevrnitev posod z odpadki

Prevrnjene posode za odpadke so pogost pojav, ki ga srečamo zlasti po hujših nevihtah, močnem vetru, večkrat pa so tudi posledica vandalizma. Povzročajo nemalo težav, od nepotrebnega pospravljanja, do nevarnosti, ki jih razsipana vsebina lahko povzroči, npr. oviranja prometa. S pritrditvijo posod za odpadke na pritrdilni steber, boste preprečili prevrnitev posod ob močnejšem vetru, hkrati pa posode za odpadke zaščitili pred krajo ali vandalizmom.

Kako poskrbeti za dober izgled v okolici poslovnih stavb in stanovanjskih blokov?

Rešitev na področju ograditve večjega števila posod za odpadke, nudi modularni sistem ograditve SyleOUT XL, ki se lahko zaradi modularne zasnove prilagodi potrebam in prostorskim zmožnostim. Modularnost sistema SyleOUT XL smetarnikov pomeni, da se prostor za posode za smeti ogradi glede na želje in potrebe: izbira se lahko med različnimi tipi zaprtja (npr. alu letvice, alu plošče z vzorcem po izbiri, varjeno mrežo, ipd.) višino, barvo, možnostjo strehe ipd. Modularnost hkrati pomeni, da se morebiten poškodovan del zlahka zamenja z enakim, saj bodo ti vedno na voljo.

Iz estetskega vidika so zanimivi predvsem ogradni smetarniki s pomično streho, ki so zanimivi predvsem zaradi nizke velikost, ki jo omogoča premična streha in predstavljajo estetsko rešitev za večstanovanjske stavbe, javne površine, različne ustanove in poslovne objekte, oz. vsepovsod, kjer smeti zbirajo v večjih (660L, 770L ali 1100L) posodah.

Ocenite vsebino

Klikni na zvezdico in oceni!

Povprečna ocena 0 / 5. Seštevek ocen:: 0

Zaenkrat ni oceni. Bodi prvi/prva, ki bo ocenila vsebino.

Deli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Objavi tudi ti!

Oglas: 365 x 270
Novice
Kategorije

Prijavi se na novice

Spremljaj novosti s področja razvoja blagovnih znamk.

Preberi še: